Pelastustoimi 1.10.2020

Helsingin pelastuslaitoksen uudeksi pelastusjohtajaksi Vesa Halonen

Helsingin pelastuslaitoksen uudeksi pelastusjohtajaksi on valittu Vesa Halonen. Halonen siirtyy tehtävään alustavien tietojen mukaan marraskuussa.

Hän toimii parhaillaan Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella pelastuspäällikkönä.

Sitä aiemmin Halonen on työskennellyt Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella palopäällikkönä ja Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella palomestarin ja paloesimiehen tehtävissä. Lisäksi hänellä on kokemusta projektitehtävistä Rajavartiolaitokselta sekä Kriisinhallintakeskuksesta.

”Innokkaana aloitan tehtävässä. Kuvani Helsingin pelastuslaitoksesta organisaationa on se, että siellä tehdään ja halutaan tehdä oikeita asioita. Toisaalta haikeana toki jätän taakseni mielenkiintoiset, edelliset tehtäväni hyvässä organisaatiossa”, Halonen kertoo.

Halosen tehtäväkuvana Helsingissä on toimia henkilöstölähtöisenä johtajana.
”On erittäin tärkeää, että henkilöstöä hyödynnetään laajemmin, otetaan aktiivisesti mukaan päätöksentekoon ja annetaan mahdollisuuksia kehittää omaa työtään ja työolosuhteitaan. Se edellyttää aktiivista vuorovaikutusta henkilöstön ja johdon kanssa. Näkökulman tulisi olla, että on vain pelastuslaitoksen työtehtäviä – ei pelkästään vain johdon ja henkilöstön asioita. Tämä on kaikkien yhteinen asia.”

Halonen on koulutukseltaan kauppatieteen maisteri ja pelastusalan insinööri-AMK-tutkinnon suorittanut.

Teksti: Petri Vanhanen

Lue lisää