Pelastustoimi 19.2.2020

Jenkkifutiksen EM-voittaja Nenna Muurinen on vuoden palomiesurheilija

Nenna Muurisen palkitsivat Ari Ketola (vas.) ja Tuukka Tuuli.

Nenna Muurisen palkitsivat Ari Ketola (vas.) ja Tuukka Tuuli.

Vuoden palomiesurheilijaksi valittu Nenna Muurinen on jenkkifutiksen Euroopan mestari. Hän työskentelee palotarkastajana Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella.

”Aloitin jenkkifutiksen vuonna 2013 opiskelukaverin innoittamana, kun muutin Helsinkiin.”

Hän pelasi Helsinki Roostersissa vuoteen 2016 asti, jolloin joukkue voitti vuonna 2015 SM-hopeaa ja seuraavan vuonna Suomen mestaruuden.

”Asuin myös vajaa pari vuotta Hollannissa, jossa treenasin miesten joukkueen mukana. Hollannissa naiset eivät vielä oikein pelaa jenkkifutista. Vuonna 2017 syksyllä palasin Suomeen ja halusin jäädä Turkuun perheen lähelle. Jatkoin harrastusta Turku Trojansin riveissä”, Nenna Muurinen kertoo.

Vuonna 2018 joukkue voitti 1.divisioonan mestaruuden.

”Vaikka se on sinällään näistä saavutuksista matalin, on se silti henkilökohtaisesti ollut minulle kaikkein tärkein”, hän sanoo.

Maajoukkueen karsintaleireille hänet kutsuttiin ensimmäisen kerran vuonna 2014.

”Aika ei vielä silloin ollut oikea. Olin toki kokematon enkä tullut valituksi, ja sen jälkeen ulkomailla asuminen vaikeutti leireille osallistumista.”

Vuonna 2018 palaset kuitenkin loksahtivat kohdalleen. Syksyllä hän oli mukana maaottelussa Ruotsia vastaan ja seuraava kevät tehtiin töitä EM-kisoja ajatellen.

”Viime vuoden syksyllä karautettiin Leedsiin Englantiin ja voitettiin EM-kisat. Kisat olivat tosi hieno kokemus ja oli hieno huomata, miten naisten jenkkifutiksen taso on noussut aivan äärettömän paljon vuosien varrella”, hän iloitsee.

Hän pitää saamaansa vuoden palomiesurheilija -tunnustusta hienona ja itselleen isona asiana. Hän on vuoden verran työskennellyt pelastuslaitoksella ja vastaa palotarkastustoiminnasta Naantalin ja Nousiaisten alueilla.

”Työskentelin aikaisemmin Turun telakalla tehdaspalokunnassa ja siellä tutustuin pelastusalaan.”

Hän valmistui Laurea ammattikorkeakoulun turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutuslinjalta.

”Vielä siinä vaiheessa pelastusala ei olisi voinut vähempää kiinnostaa enkä ajatellut siitä työuraani, mutta tarkemmin alaan tutustuessani telakalla käsitykseni muuttui.”

27-vuotiasta vuoden palomiesurheilija on mukana myös VPK:ssa. Ensin hän kuului Turun VPK:hon ja on nyt mukana kotipaikkakuntansa Ruskon VPK:ssa.

Teksti: Esa Aalto
Kuvat: Anna Aho / Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos