Pelastustoimi 18.5.2018

Kaipaako palomiesten imago päivittämistä? Jussi Sintonen kertoo mielipiteensä Apellissa

Jussi Sintonen, Kaisu Puranen ja Mira Leinonen puivat palomiesten imagoa.

Jussi Sintonen, Kaisu Puranen ja Mira Leinonen puivat palomiesten imagoa.

Onko palomiesten perinteistä miehisyyttä korostava julkisuuskuva enää nykypäivänä tuore tai kiinni ajan hengessä? Heijastaako imago pelastustoimen arvoja tai monimuotoista yhteiskuntaa? Antavatko palomieskalenterit oikean viestin heille, jotka harkitsevat pelastusalan koulutusta?

Palomies Jussi Sintonen vastaa näihin kysymyksiin tuoreessa Apelli-podcastissa.

Kuuntele Apelli täällä.

Sintonen on rakentanut määrätietoisesti itselleen brändiä sosiaaliseen mediaan, josta hänet löytää Mä oon vaan mä -nimellä.

”Tarkoitus on hyvän mielen tuottaminen. Olen joutunut kokemaan kaikennäköistä elämäni aikana, ja siksi olen valmis auttamaan muita.”

Lisäksi Sintonen kisaa televisiossa Suomen parhaan palomiehen tittelistä, ja hänet nähdään myös Arman Alizadin Pohjantähden alla -jaksossa.

Sintonen korostaa pelastusalalle hakeutuvien henkilöiden osaamista.

”Minulle on täysin sama, millaisesta taustasta ihminen tulee, onko hän sukupuoleltaan mies tai nainen, seksuaaliselta suuntautumiseltaan tai etniseltä taustaltaan, aivan se ja sama. Mutta: hänen pitää kyetä työskentelemään ammatissaan ammatin vaatimalla tasolla. Jos ei pysty työnkuvaan, maskuliinisella kalenteripojalla ei tee yhtään mitään.”

Kuuntele aikaisempi Apelli täältä:

Millainen on hyvä johtaja?

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: Jussi Sintonen

Lue lisää