Pelastustoimi 12.4.2021

Kuntavaalit 21: Esa Kokki haluaa päättäjäksi, jonka päätökset perustuvat tutkittuun tietoon

Pelastusopiston tutkimusjohtaja, filosofian tohtori Esa Kokki pyrkii Kuopion kaupunginvaltuustoon SDP:n ehdokkaana. Hän tavoittelee valtuustopaikkaa, koska haluaa tehdä oman osuutensa kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisessä.

”Mielestäni Kuopion kaupunginvaltuusto ja lautakunnat tarvitsevat päätöksentekijän, joka perustelee päätökset tutkittuun tietoon perustuen. Tietopohjainen päätöksenteko on vaikuttavaa päätöksentekoa. Haluan joko pelastuslautakuntaan tai hyvinvoinnin edistämisen lautakuntaan.”

”Vaalikampanjani teemat ovat elinikäinen oppiminen, elinvoimainen tapahtuma-ala ja fiksu liikkuminen”, Esa luettelee.

Lisääntynyt sivistys on hänen mielestään kaupungin vetovoimatekijä.

”Sivistystä saadaan koulutuksella. Kulttuurin kokeminen tuo ihmisen elämään elämänlaatua parantavaa sisältöä. Kulttuuri lisää elinvuosia ja onnellisuutta. Säännöllinen liikunta lisää terveyttä. Liikenteen päästöjä on vähennettävä.”

”Pelastusalan asiat ovat minulle tärkeitä itseisarvoisesti”, Esa Kokki painottaa.

Valtuutettuna hän haluaa, että Kuopiossa on tarjolla korkealaatuista koulutusta ja tutkimusta – esikoulusta yliopistoon.

”Haluan, että jokainen kuopiolainen saa mahdollisuuden osallistua kulttuuri- ja urheilutapahtumiin – joko kokijana tai tekijänä. Haluan, että kaupungista löytyy jokaiselle sopivat liikuntamahdollisuudet ja että kevyen ja julkisen liikenteen kulkutapaosuus kasvaa Suomen korkeimmaksi.

Teksti: Esa Aalto

Lue lisää