Pelastustoimi 5.5.2021

Kuntavaalit 21: Ilkka Taivassalo haluaa valtuutettuna ajaa pelastustoimen asiaa

Ilkka Taivassalolla on pitkä palokuntaura takana. Nyt hän haluaa päästä vaikuttamaan pelastustoimen asioihin myös poliittisena päätöksentekijänä. Hän pyrkii Espoon kaupunginvaltuustoon Kokoomuksen ehdokkaana.

Taivassalo toimii tällä hetkellä Leppävaaran VPK:ssa isännöitsijänä. Harvalla palokunnalla on omaa isännöitsijää.

”Homma sujuu työn ohella harrastuksena. Meillä on oma paloasema ja jonkun verran sijoitusasuntoja, joiden asioita hoidan.”

Pian palokunnan isännöitsijällä on enemmänkin hommia, sillä edessä on joko nykyisen paloaseman peruskorjaus tai mahdollisesti kokonaan uuden rakentaminen.

Mutta miksi Ilkka Taivassalo haluaa kaupunginvaltuutetuksi?

”Mielestäni Espoon valtuustoon on tärkeää saada edustajia myös niin sanotusti politiikan ulkopuolelta. Valtuutettuja, jotka haluavat käyttää aikaansa ja osaamistaan asioihin perehtymiseen ja hyvien katsantokantojen selvittämiseen. Olen aikaansaava ja tarpeeksi pitkäpinnainen saavuttaakseni tuloksia.”

Ilkka Taivassalon kampanjan keskeiset teemat tai keihäänkärkituotteet, kuten hän niitä haluaa ilmaista, ovat pelastustoimen toimintaympäristön kehittäminen ja toimintavarmuuden ylläpitäminen.

”Myös seura- ja järjestötoiminnan kehittäminen kaupungin näkökulmasta, yrittäjät ja yritykset sekä kunnan järkevän talouden lisäksi kuntalaisten taloudesta huolehtiminen. Eniten tuon kampanjassani esille kotien paloturvallisuutta, sopimuspalokuntien toimintamahdollisuuksista huolehtimista sekä pelastusalan rahoituksen ja osaamisen varmistamista. Rahoitus turvaamalla paloauto ilmestyy kotiovelle, kun sille tarve on.”

Valtuutettuna hän haluaa ehdottomasti paikan pelastuslaitoksen johtoryhmään.

”Siellä pääsee konkreettisesti huolehtimaan pelastustoimen järjestämisestä ja kehittämisestä kaupungin näkökulmasta. Lisäksi haluan tuoda valtuustotyötä kuntalaisille tutummaksi muun muassa videoiden ja blogien muodossa. Julkisuuden myötä kuntalaiset näkevät, että valtuuston edustajat tekevät oikeasti kovasti töitä ja tutustuvat aiheisiin ennen päätöksentekoa.”

Teksti: Esa Aalto

Lue lisää