Pelastustoimi 4.1.2018

Paloasemien kuvia verkkosivu pullollaan

Tommi Nevalainen on tehnyt ison urakan. Verkkosivulta löytyy jo noin 900 paloaseman kuvat ja tiedot.

Tommi Nevalainen on tehnyt ison urakan. Verkkosivulta löytyy jo noin 900 paloaseman kuvat ja tiedot.

Tommi Nevalainen harrastaa palokuntatoiminnan lisäksi valokuvausta. Siksi ei olekaan ihme, että hän on kiinnostunut erityisesti paloasemien kuvista. Hän on kuvannut niitä paitsi itse, pyytänyt käyttöönsä muiden ottamia kuvia paloasemista. Nyt kuvat paloasemista ovat nähtävillä äskettäin avatulla verkkosivulla.

”Olen kuvannut aina paljon. Usein kuvasin juuri paloasemia. Yksi työkavereistani vinkkasi, että miksi en antaisi kuviani kaikkien kiinnostuneiden katseltavaksi. Niinpä päätin tehdä paloasemakuviani varten omat verkkosivut”, hän kertoo.

Tommi Nevalainen aloitti palokuntaharrastuksen Seutulan VPK:ssa ja siitä hän jatkoi Vanhan Käpylän VPK:ssa.

”Kun muutin Sipooseen, olin viemässä vanhoja tarvikkeita paikalliselle VPK:lle ja kysyin niille käyttöä. Sain vastaukseksi, että voisit alkaa käyttää niitä itse. Niinpä liityin Gumbo FBK:hon.”

Tällä hetkellä hän asuu Loviisassa ja on sikäläisen Valkon VPK:n jäsen.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella Vantaalla vartijana työskentelevä Nevalainen on koonnut verkkosivulle jo liki 900 paloaseman kuvat sekä aseman numeron, osoitetiedot ja aseman perustamisvuoden. Kuvia ja tietoja löytyy myös niistä paloasemista, jotka eivät enää toimi paloasemina, mutta kuvat ovat ajalta, jolloin paloasemilta lähdettiin keikoille.

Tommi Nevalainen kiittää myös saamastaan kuva-avusta. Hän on löytänyt kuvia myös muun muassa vanhojen Palontorjunta-lehtien sivuilta.

”Otan mielelläni vastaan kuvia paloasemista. Yhteystietoni löytyvät verkkosivuilta”, Tommi Nevalainen sanoo.

Täältä pääset katsomaan paloasemien kuvia.

Teksti ja kuva: Esa Aalto

Lue lisää