Pelastuslaitokset 20.3.2021

Elokuvatehosteet juoksuttivat pelastuslaitosta – ilmoitus kuvauksista ei välittynyt palomestarille

Keski-Suomen pelastuslaitos sai Jyväskylässä torstaiyönä suurhälytyksen, jota varten liikkeelle lähti 13 yksikköä.

Nelostiellä ajaneet autoilijat olivat tehneet hätäkeskukseen useita ilmoituksia isosta savupatsaasta, joka nousi Jyskän Varastomyymälän pihamaalta Jyväskylässä.

Tulipalosta ei kuitenkaan ollut kyse vaan savu oli peräisin savukoneesta, jota käytettiin tehosteena elokuvan kuvauksissa. Tehosteena käytettiin myös kirkkaita välkkyviä valoja.

Turha keikka isolla kokoonpanolla harmitti päivystävää palomestaria, jonka mukaan pelastuslaitoksella ei ollut tietoa kuvauksista.

Elokuvan tuotannossa mukana oleva Jyskän Varastomyymälän yrittäjä Timo Puustisen mukaan kuvauksista ja tehosteiden käytöstä oli ilmoitettu etukäteen.  

”Kuvauksista ilmoitettiin päivystävälle päällikölle ja sieltä tuli tuplavarmistus asiasta. Hätäkeskukseen ilmoitettiin ja sieltä todettiin, että asia on kunnossa”, Puustinen kertoo.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen hallinto- ja talouspäällikkö Pauli Nurminen kertoo, että päivystävä päällikkö oli vienyt tiedon kuvauksista kenttäjohtojärjestelmään.

”Tieto ei välittynyt palomestarille. Koko ilmoituskäsittelynprosessi tulee ottaa tarkastelun alle, että jatkossa vastaavanlaisilta ongelmilta vältytään. Elokuvan tekijät ovat toimineet asianmukaisesti ja heille ei lähetä laskua kyseisestä keikasta”, Nurminen toteaa.

Teksti: Mika Rinne Kuva: Tomi Tuuliranta

Lue lisää