Pelastuslaitokset 16.12.2020

Helsingin palohenkilöstö ry muisti jäseniään koronasatasella

Helsingin palohenkilöstö ry. muisti jäseniään koronasatasella.

Helsingin palohenkilöstö ry. muisti jäseniään koronasatasella.

Helsingin palomiehet saavat rahallisen kiitoksen työstään korona-aikana. Helsingin palohenkilöstö ry maksaa aktiivijäsenilleen 100 euron jäsenmaksupalautuksen.

”Haluamme muistaa jäsenistöämme heidän venymisestään tärkeässä työssään tällaisena poikkeusaikana”, puheenjohtaja Jarno Naumanen sanoo.

”Tässä on menty aika ahtailla vahvuuksilla. Työssä on toimittu tarkasti hygieniaohjeita noudattaen. Olemme selvinneet myös yllättävänkin vähillä tartunnoilla.”

Helsingin palohenkilöstö ry haluaa omalla toiminnallaan kannustaa myös muita järjestöjä muistamaan tärkeää työtä tekeviä jäseniään.

Koronasatanen on hyväntahdon ele jäsenistölle. Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen työntekijät ovat jo pidempään olleet palkkauksessa jäljessä esimerkiksi naapurilaitoksiin verrattuna. Puheenjohtaja Naumanen kertoo, että ammattijärjestön edustajat ovat vieneet tästä viestiä päättäjille. Vastaanotto on ollut ymmärtäväistä, mutta konkreettiseen lopputulokseen se ei ole ainakaan toistaiseksi johtanut.

Äskettäin julkistettu kyselytutkimus osoitti, että pelastuslaitokset nauttivat eniten kansalaisten luottamusta ja maine on parhain.

”Yleinen mielipide onkin puolellamme. Toivottavasti niin ajattelisivat myös päättäjät.”

Naumanen kertoo ammattijärjestön tehneen puolitoista vuotta sitten tutkimuksen, jossa kysyttiin kansalaisten näkemystä pelastajan palkasta ja se arvioitiin vastauksissa jopa tuhat euroa suuremmaksi kuin mitä se todellisuudessa on.

Teksti: Esa Aalto
Kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää