Pelastuslaitokset 18.5.2020

Jani Pitkänen valittiin Helsingin pelastuslaitoksen uudeksi pelastuskomentajaksi

Jani Pitkänen on uusi pelastuskomentaja.

Jani Pitkänen on uusi pelastuskomentaja.

Jani Pitkänen on Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen uusi pelastuskomentaja. Kaupunginhallitus valitsi yksimielisesti Pitkäsen, joka on toiminut pelastuskomentajan viransijaisena lokakuusta 2019 alkaen ja avoimen viran hoitajana 1.2.2020 alkaen.

Hän on työskennellyt Helsingin pelastuslaitoksen pelastusjohtajana vuodesta 2018. Hänellä on monipuolinen kokemus kaikilta pelastustoiminnan esimiestasoilta Helsingin pelastuslaitoksessa. Lisäksi Pitkäsellä on tämänhetkisen toimintaympäristön vankka tuntemus ja hän tuntee pelastuslaitoksen toiminnan kehittämiseen kohdistuvat odotukset ja haasteet.

Pitkänen on aiemmin toiminut pelastuslaitoksella aluepäällikön, palomestarin, paloesimiehen ja palomiehen tehtävissä. Palomestarina hän ehti olla 13 vuotta, jolloin hänen asiantuntemuksensa keskittyi Helsingin maanalaisiin tiloihin ja tunneleihin ja asiantuntijatyöhön. Vuodesta 2007 alkaen hän on lisäksi toiminut oman toimensa ohella Kriisinhallintakeskuksen ja Pelastusopiston kansainvälisen pelastustoiminnan asiantuntijana ja Finn Rescue Teamin joukkueenjohtajana.

Pitkäsellä on tradenomin tutkinto (YAMK) turvallisuusjohtamisen koulutusohjelmassa Laurea ammattikorkeakoulussa. Lisäksi hän on suorittanut turvallisuuden erikoisopintojen opintokokonaisuuden Tampereen ammattikorkeakoulussa vuonna 2007.

Määräajassa pelastuskomentajan virkaan jätti hakemuksensa 22 henkilöä.

Teksti: Esa Aalto
Kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää