Pelastuslaitokset 17.9.2020

Lapissa valmistellaan pelastusjohtajan johdolla organisaatiouudistusta vastaamaan aidosti alueellista toimintaa

Lapin pelastusjohtaja Markus Aarto haluaa uudistaa johtamansa laitoksen organisaation vastaamaan aidosti alueellista toimintaa.

Lapin pelastusjohtaja Markus Aarto haluaa uudistaa johtamansa laitoksen organisaation vastaamaan aidosti alueellista toimintaa.

Lapin pelastusjohtajana keväällä aloittanut Markus Aarto oli 14-vuotias koululainen Järvenpäässä, kun piti etsiä työpaikka, jossa tutustua työelämään. Luokkatoverina oli Järvenpään silloisen palopäällikön Pentti Lakkosen tytär, jolta hän pyysi kysymään, josko isä ottaisi nuoren koululaisen tutustumaan työelämään palolaitoksella.

”Lakkosen Penan intohimo alaan on jäänyt lähtemättömästi mieleen. Siellä innostus palokuntaan syttyi ja liityin Järvenpään VPP:n.”.

Palokunta ei jäänyt, kun hän muutti Rovaniemelle opiskelemaan. Saarenkylän VPK:sta tuli uusi kotipalokunta. Lapin pelastusjohtajana hän ei voi olla yhden palokunnan aktiivinen jäsen, vaikka paloasemalla tulee yhä aika ajoin pyörittyä.

Pelastusjohtajan johdolla valmistellaan päättäjille vuoden vaihteeseen mennessä palkka-, tehtävärakenne- ja organisaatiouudistukset. Uutta näkökulmaa haetaan johtamiseen ja erityisesti henkilöstöjohtamiseen. Henkilöstön kehittämisinnosta ja työhyvinvoinnista halutaan huolehtia.

”Maakunnallisesta hallinnosta huolimatta pelastuslaitos on Lapissa jumiutunut entiseen kunnalliseen rakenteeseen. Nyt muutamme organisaation vastaamaan aidosti alueellista toimintaa ja otamme käyttöön kokonaispalkkauksen.”

Lue Markus Aarton haastattelu uusimmasta Pelastustiedosta.

Teksti: Esa Aalto
Kuva: Kaisa Sirén

Lue lisää