Pelastuslaitokset 21.9.2018

Raahen paloasema vihittiin käyttöön – 110-vuotias VPK samalle tontille

Paloasema vihittiin virallisesti käyttöön perjantaina 21. syyskuuta.

Paloasema vihittiin virallisesti käyttöön perjantaina 21. syyskuuta.

Raahen paloaseman peruskorjaus ja laajennus on valmis. Paloasema vihittiin virallisesti käyttöön perjantaina 21. syyskuuta. Samalla vietettiin Raahen VPK:n 110-vuotisjuhlia.

Peruskorjauksen ja laajennuksen yhteydessä rakennettiin Raahen VPK:n käyttöön kolmen yksikön autohalli sekä puku-, pesu- ja sosiaalitilat erilliseen halliin paloaseman piha-alueelle, jolloin Pattijoella sijainneet VPK:n aikaisemmat tilat poistuivat käytöstä. Raahen nykyinen paloasema on rakennettu 1995 Koivuluodon kaupunginosaan.

Laajennuksen yhteydessä VPK sai omat tilat.

Paloasemaa laajennettiin rakentamalla tilat ensimmäisessä kerroksessa kolmelle toimistolle ja toisessa kerroksessa valmiustiloja ensihoidolle. Paloaseman autohallin päätyyn rakennettiin autojen pesuhalli sekä demotila. Lisäksi pihaan rakennettiin erillinen kylmä autokatos ja varastotila. Peruskorjauksen yhteydessä keittiö- ja oleskelutilat ajanmukaistettiin sekä tehtiin toimistotiloissa huonemuutoksia.

Pukuhuone- ja pesutiloja uudistettiin muun muassa lisäämällä naisten puku- ja pesutilat. Myös tontin liikennejärjestelyt uusittiin toimivimmaksi.

Peruskorjauksen ja laajennuksen yhteydessä tiloja laajennettiin 2000 neliömetristä 3143 neliömetriin. Kustannukset olivat 2 668 636,32 euroa, johon on saatu Palosuojelurahaston avustusta 220 000 euroa.

Lähde ja kuva: Jokilaaksojen pelastuslaitos

Lue lisää