Pelastuslaitokset 23.11.2023

Toista kertaa pelastusjohtajien puheenjohtajaksi valittu Seppo Lokka: ”Kaikki käydään läpi säästöjen etsimisessä”

Pelastusjohtaja Seppo Lokka toimii toistamiseen pelastusjohtajien puheenjohtajana.

Pelastusjohtaja Seppo Lokka toimii toistamiseen pelastusjohtajien puheenjohtajana.

Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittu Seppo Lokka on tehtävässä toista kertaa. Edellisestä kerrasta on 15 vuotta. Lokka oli alueellisten pelastuslaitosten muodostaman kumppanuusverkoston hallituksen toinen puheenjohtaja. Hän on ensimmäinen pelastusjohtaja, joka toimii toistamiseen puheenjohtajana.

Pelastusjohtajat keskustelivat kokouksessaan pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakan kanssa hyvinvointialueiden ajankohtaisesta ja kireästä taloustilanteesta. Pelastusjohtajat toivat esille myös pelastustoimea koskevat suunnitellut säästötoimet hyvinvointialueilla. Yhdessä todettiin pelastustoimen rahoitukseen liittyvät korjaustarpeet ja edellytykset säilyttää pelastustoimen palvelutaso vaikeassa taloudellisessa tilanteessa.

Uusi puheenjohtaja sanookin, että ensi vuosi on hyvinvointialueilla toimiville pelastuslaitoksille erittäin tärkeä.

”Talouden alijäämää pitää kuroa nopealla aikataululla umpeen, emmekä me ole ulkopuolella tästä tavoitteesta. Siksi meidän pitää olla valppaana kohtaamaan kaikki ne talouteen liittyvät tosiasiat, joita eteemme hyvinvointialueilla tulee”, Seppo Lokka sanoo.

”Uhkakuvana on, että myös paloasemaverkostoon joudutaan laajemminkin puuttumaan, kun kustannussäästöjä etsitään.”

Kumppanuusverkoston hallituksen varapuheenjohtajaksi siirtyy edellinen puheenjohtaja Harri Setälä.

Turvallisuuspalveluiden palvelualueen puheenjohtajaksi valittiin pelastusjohtaja Petri Talikka, ensihoidon palvelualueen puheenjohtajana jatkaa toisen kaksivuotiskauden ajan pelastuskomentaja Jani Pitkänen ja varautumisen ja väestönsuojelun palvelualueen puheenjohtajaksi valittiin pelastusjohtaja Vesa Halonen

Hallituksessa jatkavat tukipalvelujen puheenjohtajana pelastusjohtaja Mika Kontio ja pelastustoiminnan palvelualueen puheenjohtajana pelastusjohtaja Ville Mensala.

Teksti: Esa Aalto Kuva: Teemu Heikkilä

Lue lisää