Pelastuslaitokset 11.4.2016

Video: Osaaminen on pääomaa, joka tuo säästöjä

https://www.youtube.com/watch?v=RludR-6vmnU

Pelastusalan henkilöstöllä on paljon osaamista, joka jää piiloon ilman johdonmukaista kartoitusta ja kehittämistä. Osaamisen johtamisella saavutetaan myös merkittäviä säästöjä ja parempaa palvelua, kun kaikkien kyvyt saadaan hyötykäyttöön.

”Osaamisen johtaminen vaatii yhtä henkilöä isomman porukan ja järjestelmän. Se voi aluksi maksaa suunnitteluineen, mutta rupeaa tuottamaan myöhemmin”, uskoo pelastustoimen päällikkö Jari Korkiamäki Helsingin pelastuslaitokselta.

”Osaaminen on merkittävä pääoma ja sitä täytyy kehittää. Se tuottaa henkilökunnan osaamista ja asiakkaalle laadukkaampia palveluja. Yhtä tärkeää on esimiesten ja johtajien kouluttaminen”, kertoo pelastuspäällikkö Mika Kontio Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta.

”Osaamisen johtaminen pitäisi nostaa yhdeksi kärkihankkeeksi pelastuslaitoksissa. Jos meillä on hyvä osaaminen, asiakas saa parempaa palvelua. Todennäköisesti myös työtapaturmat vähenevät”, painottaa palomestari Mika Mäkelä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Katso Pelastustiedon videohaastattelusta Palopäällystöpäiviltä Turusta, mitä osaamisen johtaminen kolmikon mielestä tarkoittaa, ja mitä hyötyjä sillä voidaan saavuttaa.

Haastattelu: Kaisu Puranen
Kuva, video ja editointi: Kimmo Kaisto

Lue lisää