Pelastustoimi 13.5.2020

Pelastusopiston opiskelijat lanseerasivat haastekolikon vahvistamaan opistosta valmistuneiden yhtenäisyyttä

Haastekolikon ulkoasun on suunnitellut  Pelastusopiston päällystöopiskelija Joni Mänttäri. Kuva: Pelastusopiston oppilasyhdistys

Haastekolikon ulkoasun on suunnitellut Pelastusopiston päällystöopiskelija Joni Mänttäri. Kuva: Pelastusopiston oppilasyhdistys

Pelastusopiston oppilasyhdistys on lanseerannut haastekolikon. Idea kolikkoon syntyi viime syksynä ja kolikot tulivat myyntiin ennen koronakriisiä.

Kolikon takana ovat Pelastusopiston päällystöopiskelija Jukka Huttunen ja päällystöopiskelija Joni Mänttäri sekä päällystökurssi AMKN18.

Kolikon tarkoituksena on vahvistaa yhteenkuuluvuutta Pelastusopiston opiskelijoiden ja opistosta valmistuneiden kesken.

Työryhmän mukaan Suomessa pelastustoimessa ei ole aiemmin ollut vastaavaa.

Haastekolikoiden ensimmäisestä käyttötarkoituksesta on monta eri tarinaa. Yksi niistä kertoo kolikon lähteneen  liikkeelle ensimmäisen maailmansodan pelastautumiskertomuksesta, jossa vihollisjoukkojen kynsistä ilman henkilöllisyyspapereita paennut sotilas tunnistettiin haastekolikon perusteella omien joukkojen jäseneksi. Siitä lähtien haastekolikko on ilmaissut eri alalla toimivien yhteenkuuluvuutta.

Haastekolikon voi hankkia kuka tahansa Pelastusopiston tutkinnon suorittanut. Kolikkoa voi hankkia tällä hetkellä sähköpostitse Pelastusopiston oppilasyhdistyksen kautta.

Haastekolikkojen tuotto menee Pelastusopiston oppilasyhdistykselle.

Juttu on julkaistu myös  Pelastustiedon numerossa 2/2020.

Teksti: Petri Vanhanen