Sopimuspalokunnat 16.5.2016

Anjalan VPK palokuntien Suomen mestari: ”Kilpailu kulkee verissä”

Jehumalja-kilpailu käytiin sateisessa säässä Tikkurilassa.

Jehumalja-kilpailu käytiin sateisessa säässä Tikkurilassa.

Anjalan VPK voitti palokuntien Suomen mestaruuden viime lauantaina.

Palokuntien SM eli Jehumalja-kilpailu käytiin Tikkurilan urheilupuistossa. Kilpailu mittaa palokuntien sammutus- ja pelastustaitoja sekä palokaluston käyttöä.

13178810_1075061852560633_7436810619170183210_n
Anjalan VPK voitti Jehumaljan.

Anjalan VPK:n joukkueessa kilpailivat Miikka ja Mirka Leinonen, Jani LeonenTuukka Ahtiainen, Jani Danielsbacka ja Toni Kuoppamäki.

”Kilpailu on aina hyvinkin tiukka. En nyt voi sanoa, että odotimme voittoa, mutta voittoa me lähdettiin hakemaan”, sanoo joukkueenjohtaja Miikka Leinonen.

Leinosen mukaan kalusto- ja tietokilpailu meni joukkueelta täysin nappiin, sen sijaan taitokilpailussa oli parantamisen varaa.

”Taitokilpailussa voin itse näin joukkueenjohtajana myöntää, että johtaja ei onnistunut niin hyvin kuin miehistö”, Leinonen sanoo.

Leinosen mukaan Anjalan VPK on kilpaillut säännöllisesti Jehumaljassa 1970-80-luvulta lähtien. Palokunta on voittanut aikaisemmin kilpailun kuusi kertaa, viimeksi vuonna 2010.

”Kilpailu on ollut meidän palokunnassa yksi keino parantaa tietoja ja taitoja, niin nuorissa kuin aikuisissa. Tästäkin joukkueesta viidellä kuudesta on nuortensarjoista menestymistä. Kilpaileminen kulkee verissä”, Leinonen kertoo.

Jehumaljan voittaminen tuntui tietenkin hyvältä.

”Asian eteen oli kuitenkin nähty vaivaa, ja nyt se vaiva palkittiin.”

Leinoset ovat aktiivisia palokuntalaisia Kymenlaaksossa.

”Nyt sisaruksia oli kaksi mukana, minä ja Mirka. Kaksi oli vielä varastossa. Mira ei ollut nyt mukana, eikä nuorin veli”, Miikka Leinonen kertoo.

Toiseksi kilpailussa tuli Kaarinan VPK ja kolmanneksi Inkeroisten VPK. Suomessa palokunnilla on pitkät perinteet urheilu- ja kilpailutoiminnassa. Ensimmäinen Jehumalja-kilpailu pidettiin Tampereella vuonna 1952.

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: Kaisu Puranen ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Lue lisää