Sopimuspalokunnat 25.9.2023

Kansanedustaja Paula Werning SSPL:n uusi puheenjohtaja – ilman vapaaehtoisia ala ei pärjää

Paula Werningin edeltäjä oli Arto Pirttilahti. Paula Werning on tiettävästi ensimmäinen nainen pelastusalan järjestön hallituksen puheenjohtajana.

Paula Werningin edeltäjä oli Arto Pirttilahti. Paula Werning on tiettävästi ensimmäinen nainen pelastusalan järjestön hallituksen puheenjohtajana.

Suomen Sopimuspalokuntien Liiton uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi valitulla, kansanedustaja Paula Werningillä (sd.) on pelastustoimen taustaa luottamustehtävien kautta. Hän toimi Kymenlaakson pelastuslaitoksen johtokunnan puheenjohtajana ennen pelastuslaitoksen siirtymistä hyvinvointialueelle tämän vuoden alussa. Hän on ollut myös Palosuojelurahaston hallituksen jäsen ja kuulunut kansanedustajien ja Sopimuspalokuntien liiton yhteistyöryhmään.

”Pelastustoimi tuli myös tutuksi työskenneltyäni sairaanhoitajana ensiavussa. Yhteistyötä olen tehnyt alan työntekijöiden kanssa.”

”Myös järjestötyö on itselleni tuttua. Pelastusalalla järjestökentällä on suuri merkitys. Ilman sitä ala ei pärjää.”

”Siksi myös rahoituksen turvaaminen toiminnan mahdollistamiseksi on ensiarvoisen tärkeää. Haaste on toki myös saada uusia innokkaita mukaan palokuntatoimintaan. Samalla on myös huolehdittava siitä, että kokenut kaarti pysyy mukana eikä kukaan kokisi kuormittuvansa liikaa.”

”Siinä on meille varmasti haastetta tulevaisuutta ajatellen.”

Hän on eduskunnan hallintovaliokunnan jäsen, jossa käsitellään myös pelastustoimeen liittyvää lainsäädäntöä. Tärkeä on myös edustajien ja liiton välisen yhteistyöryhmän toiminta.

”Kun asioita käsitellään, pystyn tuomaan pelastustoimen asioissa asiantuntemustani esille ja informoimaan edustajakollegoita pelastustoimeen liittyvissä asioissa”, Paula Werning sanoo.

Teksti: Esa Aalto Kuva: Timo Koski

Lue lisää