Sopimuspalokunnat 26.6.2018

Lahden VPK:n nuoriso-osasto on maamme vanhin

”Tätä paitsi on kesän kuluessa palokuntaan muodostettu n. k. poikaosasto, johon on kuulunut 124 poikasta päällikköineen ja jonka pääasiallisena tarkotuksena on ollut virittää nuoressa polvessa harrastusta palokunta-aatteeseen.”

Teksti ja kuvat: Esa Aalto

Näin todettiin Lahden VPK:n toiminnasta tehdyssä kertomuksessa vuosilta 1908-09. Maamme vanhin vapaaehtoisen palokunnan poikaosasto perustettiin 110 vuotta sitten. Ensi vuonna juhlitaan Lahden VPK:n 140-vuotista taivalta.

VPK:n kunniapuheenjohtaja Veikko ”Vexi” Salminen liittyi palokunnan poikaosastoon 52 vuotta sitten. Palokuntaharrastus ei jäänyt poikavuosiin, vaan Vexistä kasvoi aktiivinen palokuntalainen.

”Melkeinpä päivittäin käyn edelleen paloasemalla.”

Tänään palokunnassa toimii poikaosaston sijaan nuoriso-osasto.

Nuoriso-osaston johtajana toimii Johanna Sällinen. Apukouluttajana tiistain harjoituksia veti Vesa Levo.

”Kouluttamisen kannalta mukana on nyt sopiva määrä nuoria. Kaikkiaan osastossa on parisenkymmentä 10-15-vuotiasta, mutta yleensä toiminnassa on kymmenkunta nuorta.”

Juttu jatkuu. Jos haluat lukea koko artikkelin, kirjaudu sisään Pelastustiedon digitunnuksilla. Artikkeli on myös Pelastustiedossa 4-5, joka ilmestyy 27.6.

...

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Pelastustiedon digipalvelun saat rajoittamattoman pääsyn palvelun sisältöön. Kirjaudu sisään tai tilaa digipalvelu.

Lue lisää