Sopimuspalokunnat 25.8.2018

Lappajärven palokunnasta Vuoden sopimuspalokunta

Lappajärvi on Vuoden sopimuspalokunta. Perustelujen mukaan hyvä palokuntahenki näkyy selvästi palokunnassa ja palomiesyhdistyksen toiminnassa.

Lappajärvi on Vuoden sopimuspalokunta. Perustelujen mukaan hyvä palokuntahenki näkyy selvästi palokunnassa ja palomiesyhdistyksen toiminnassa.

Lappajärven palokunta on Vuoden 2018 sopimuspalokunta.

Valinnan tehnyt Suomen sopimuspalokuntien liitto (SSPL) perustelee valintaa monin tavoin. Ensinnäkin Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan Lappajärven palokunta on henkilömäärältään suuri. Aktiiviseen joukkoon kuuluu 38 sopimuspalokuntalaista. Lisäksi palokunnalla on hyvä lähtövalmius kaikkiin hälytystehtäviin ja kyky huolehtia useammasta pelastustehtävästä samanaikaisesti.

Palokunnan erityispiirteisiin ja hälytystehtäviin vaikuttaa Lappajärvi, jossa on varauduttu toimimaan niin vene- kuin ilmatyynyaluksella.

Palokunta toimii ammattimaisella otteella ja sen jäsenten osaamisesta pidetään huolta hyvällä koulutuksella ja harjoitustoiminnalla Lisäksi hyvä palokuntahenki näkyy selvästi palokunnassa ja palomiesyhdistyksen toiminnassa. Sopimuspalokuntatoiminta on ollut useille Lappajärven palokunnan toiminnassa mukana olleille henkilöille tienä pelastusalan ja muihin turvallisuuden ammatteihin.

Tunnustus koko henkilökunnalle

Huomionosoituksen palokunnalle luovutti Suomen Sopimuspalokuntien Liiton (SSPL) puheenjohtaja Antti Rantakangas Lappajärvellä tänään lauantaina. Rantakankaan mukaan SSPL haluaa vaikuttaa siihen, että sopimuspalokuntatoiminta Suomessa tunnetaan, ja siitä käytetään oikeita käsitteitä johdonmukaisesti.  Pelastustoiminnan kolmannen sektorin käsitteet ovat pelastustoimen strategian mukaisesti sopimuspalokuntatoiminta ja pelastustoimen vapaaehtoistoiminta.

”Tällä valinnalla haluamme tukea ja kannustaa sopimuspalokuntatoimintaa ja toisaalta tehdä tunnetuksi myös VPK- ja muita palokuntayhdistyksiä. Nyt Lappajärven palokunnalle luovutettu kunniamaininta on tunnustus koko Lappajärven paloaseman henkilöstölle, niin sen hälytys- kuin yhdistystoimintaan osallistuville jäsenille kuin myös asemalla työskenteleville ammattipalomiehille”, toteaa Rantakangas.

SSPL nimeää vuosittain vuoden sopimuspalokunnan. Tällä valtakunnallisella kunniamaininnalla liitto haluaa tänä vuonna korostaa hyvin toimivan, oman alueensa kaikkiin hälytystehtäviin osallistuvan henkilökohtaisen sopimuksen sopimuspalokunnan merkitystä pelastustoimelle.

Lähde: Suomen sopimuspalokuntien liitto

Kuva: Lappajärven palokunta 

Lue lisää