Sopimuspalokunnat 29.6.2018

Lohtaja 2018 alkaa sunnuntaina – Pohjanmaalle liki 3000 palokuntanuorta

Lahden VPK:n nuoriso-osasto harjoitteli Vesijärven rannalla kesäkuussa.

Lahden VPK:n nuoriso-osasto harjoitteli Vesijärven rannalla kesäkuussa.

Kansainvälinen palokuntanuorten leiri Lohtaja 2018 tuo Keski-Pohjanmaalle tuhansia palokuntalaisia ympäri Suomen. Leiri järjestetään heinäkuun ensimmäisellä viikolla 1.-7. heinäkuuta. Tapahtuma on suunnattu 7-17-vuotiaille nuorille, mutta leirille osallistuu kaiken ikäisiä palokuntalaisia perheleiriläisistä kokeneisiin konkareihin.

Toukokuussa leirille oli jo ilmoittautunut 2700 palokuntalaista 257 eri palokunnasta. Suomalaisia palokuntia on ilmoittautunut 236, saksalaisia 21.

Leirillä järjestetään jokaiselle ikäkaudelle omaa koulutusta sekä yhteistä ohjelmaa. Leiriläiset harjoittelevat palokuntataitoja sekä opettelevat turvallisuustietoja ja -taitoja, joista on hyötyä läpi elämän. Osalle palokuntanuorista harrastuksesta rakentuu tulevaisuuden työura pelastusalalla.

”Onhan tämä todella hienoa, että saadaan näin iso määrä palokuntanuoria yhteiselle suurleirille. Viikon ajaksi Lohtajan harjoitusalueelle rakennetaan pieni kylä, jossa nuoret ja vähän vanhemmat ikinuoret viettävät viikon palokuntahengessä”, toteaa leiripäällikkö Seppo Jänkälä. Vapaa-ajan ohjelma on suunniteltu yhdessä nuorten kanssa eli Lohtajalla nähdään myös nuoriso-idoleja.

Leirialueelta löytyy telttakylän lisäksi kanttiini. Leirillä soi oma radiokanava ja myös oma leirilehti julkaistaan.

Leirin fiilistelyä ja sen rakentamista voi seurata sosiaalisista medioista. Lohtaja 2018 löytyy Instagramista @lohtaja2018, verkkosivuilta ja Facebookista @lohtaja2018.

Leirialue: 1400 ha

Leiriläisiä: 2700

Palokuntia: 257

Ulkomaisia vieraita Saksasta ja Venäjältä runsaat 300.

Leirin suojelija: Free-laskija Pekka Hyysalo.

Kartta leirialueesta.

Teksti: Pelastustieto

Kuva: Esa Aalto

Lue lisää