Sopimuspalokunnat 5.8.2021

Päijät-Häme aloittaa sopimuspalokuntalaisten rekrytointikampanjan – ”Parhaimmillaan elämänmittainen harrastus”

Sopimuspalokuntien Vellamo-kilpailu Lahdessa syksyllä 2015.

Sopimuspalokuntien Vellamo-kilpailu Lahdessa syksyllä 2015.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos ja alueen sopimuspalokunnat toteuttavat syksyn aikana yhdessä kampanjan, jolla on tarkoitus lisätä sopimuspalokuntien tunnettavuutta ja rohkaista uusia henkilöitä tulemaan mukaan toimintaan.

Tunnettavuuskampanja jakautuu kahteen osaan. Sopimuspalokunnat jakavat omilla alueillaan materiaalia ja julisteita toiminnastaan. Sen lisäksi Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ja alueen sopimuspalokuntien sosiaalisen median kanavissa julkaistaan elo-syyskuussa esittely jokaisesta sopimuspalokunnasta.

”Tarkoitus on lisätä alueemme palokuntien tunnettavuutta sekä rekrytoida uusia jäseniä palokuntaan vahvalla ja näkyvällä yhteistyöllä”, aluepalopäällikkö Jani Aaltonen Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta sanoo.

Kampanjan toivotaan rohkaisevan kansalaisia ottamaan yhteyttä alueensa sopimuspalokuntiin. Sopimuspalokunnista löytyy eri-ikäisille monenlaisia tehtäviä viestinnästä muonitukseen ja nuoriso-osaston vetäjästä hälytysosaston jäseneen. Sopimuspalokuntien toiminta on järjestäytynyttä ja organisoitua, ja jokaiseen tehtävään koulutetaan.

”Kampanjan jälkeen toteutamme pelastustoiminnan peruskurssin, jossa rekrytoidut henkilöt koulutetaan mukaan hälytystoimintaan”, Aaltonen kertoo.

Yhdessä tekeminen motivoi

Kampanja on suunniteltu Päijät-Hämeen sopimuspalokuntien kehittämisverkostossa. Verkosto pyrkii tukemaan sopimuspalokuntien elinvoimaisuutta, kehittymistä ja henkilöstön riittävyyttä kaikkiin tehtäviin. Kampanjan videoista on vastannut Niko Ara Padasjoen VPK:sta.

”Palokunta on parhaimmillaan elämänmittainen harrastus, joka tarjoaa uskomattomia elämyksiä. Halu auttaa, yhdessä oleminen ja tekeminen sekä hyödyllisten taitojen oppiminen motivoi, vaikka välillä tehtävät voi olla haasteellisiakin”, Padasjoen VPK:n puheenjohtaja Niko Ara kiteyttää.

Suomen sopimuspalokuntien liiton Päijät-Hämeen alueosaston puheenjohtaja Janne Korhonen on samoilla linjoilla.

”Sopimuspalokunnissa toimivia yhdistää halu auttaa. Auttamisen halu konkretisoitui Kalajoella riehuneessa maastopalossa, johon osallistuttiin sopimuspalokunnista ympäri Suomea. Palokunnat ovat tärkeässä roolissa jokaisessa Päijät-Hämeen kunnassa. Tällä varmistetaan, että jokainen päijäthämäläinen saa apua.”

Katso kampanjan rekrytointivideo täältä.

Teksti: Salla Virta, Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Kuva: Teemu Heikkilä

Lue lisää