Sopimuspalokunnat 10.10.2018

Palokuntanuoret tarkistavat ikäihmisten palovaroittimia

Vaasan ja Vetokannaksen palokuntanuoret kysyvät ohjaajansa Oona Englundin kanssa: ”Milloin sinulle läheisen ikäihmisen palovaroittimet on viimeksi tarkistettu?”

Vaasan ja Vetokannaksen palokuntanuoret kysyvät ohjaajansa Oona Englundin kanssa: ”Milloin sinulle läheisen ikäihmisen palovaroittimet on viimeksi tarkistettu?”

Valtakunnallinen vanhusten viikko käynnistyi palokuntanuorten tempauksella, jolla parannetaan kotona asuvien ikäihmisten turvallisuutta.

Palokuntanuoret kiertävät loppuvuoden aikana ikääntyneiden kodeissa Vaasan seudulla tarkistamassa palovaroittimien toimintakunnon. He vaihtavat palovaroittimien paristot tai toimimattomat palovaroittimet uusiin täysin maksutta.

Tavoitteena on lisätä senioreiden turvallisuutta.

Meillä on mukana viisitoista osaavaa ja auttamishaluista palokuntanuorta Vaasan vapaaehtoisesta palokunnasta. Heidät on koulutettu tehtävään, ja he tuovat mukanaan kaiken mitä tarvitaan, eli paristot ja uudet palovaroittimet”, Vaasan VPK:n nuoriso-osaston johtaja Oona Englund kertoo.

Palokuntanuoret eivät kuitenkaan ilmesty varoittamatta paikalle. Ikäihmiset tai heidän läheisensä voivat tilata nuoret kotiinsa tekemään tarkistuksen.

”Tavoitteena on sekä lisätä alueemme ikääntyneiden turvallisuutta että kannustaa nuoria pitämään huolta läheisistään.”

Tarkistuksia tehdään niin kauan kuin varoittimia ja paristoja riittää.

Palovaroitinten tarkistuskampanjan taustalla on Vaasan vapaaehtoisen palokunnan nuoriso-osastojen lisäksi useita toimijoita, kuten Aktia-säätiö, Pohjanmaan Pelastusalan Liitto, Suomen pelastusalan keskusjärjestö sekä paristot tarjoava Flinkenberg ja palovaroittimet lahjoittava Lähi-Tapiola Pohjanmaa.

Teksti ja kuva: Suomen pelastusalan keskusjärjestö