Sopimuspalokunnat 31.8.2019

Piikkiön VPK on Vuoden sopimuspalokunta – lähtövarmaa ja monipuolista toimintaa

Piikkiön VPK:n monipuolista kalustoa.

Piikkiön VPK:n monipuolista kalustoa.

Piikkiön VPK on Vuoden 2019 sopimuspalokunta.

Palokunta sai Suomen Sopimuspalokuntien Liiton (SSPL) jakaman tunnustuksen Kaarinassa lauantaina 31. elokuuta.

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto perustelee Piikkiön VPK:n valintaa siten, että palokunnan toiminta on erittäin tasokasta, aktiivista ja monipuolista. Sen jäsenkunta on suuri, noin 90 henkeä, ja palokunnan toiminta jakautuu monipuolisesti eri osastoihin.

Palokunta on selvinnyt ajan haasteista vahvalla osaamisella. Palokunnassa on useita savusukelluskelpoisia jäseniä ja sen toiminta on lähtövarmaa: palokunnalla on ollut tänä vuonna jo yli 110 hälytystehtävää. Lisäksi palokunnassa toimii 27 hälytyskelpoista jäsentä. SSPL:n mukaan määrä on suurempi kuin Suomen sopimuspalokuntien keskimääräinen henkilöstömäärä.

Aktiivinen palokunta

SSPL kehuu myös Piikkiön harjoitusaktiivisuutta ja oman toiminnan kehittämistä sekä hyvää yhteistyötä Kaarinan kaupungin kahden muun sopimuspalokunnan kanssa. Palokunta on myös aktiivisesti mukana palokuntien yhteisessä alueellisessa toiminnassa ja pelastuslaitoksen eri neuvotteluryhmissä.

Erityisesti SSPL arvostaa työtä, jota Piikkiön VPK:n jäsenet ovat tehneet ja tekevät valtakunnallisesti ja alueellisesti muiden sopimuspalokuntien ja pelastustoimen vapaaehtoistoiminnan hyväksi.

Tunnustus koko yhdistykselle

Tunnustuksen luovutti  luovutti Suomen Sopimuspalokuntien Liiton puheenjohtaja Antti Rantakangas.

”Tällä tänään julkistettavalla valinnalla haluamme tukea ja kannustaa sopimuspalokuntatoimintaa, toisaalta tehdä tunnetuksi myös VPK-yhdistysten ja muiden palokuntayhdistysten arvokasta työtä. Nyt Piikkiön VPK:lle luovutettu kunniamaininta on tunnustus koko Piikkiön vapaaehtoisen palokuntayhdistyksen jäsenistölle, niin sopimuspalokuntatoimintaan osallistuville, kuin nuoriso-, nais- ja veteraaniosastolaisille”, totesi Rantakangas.

SSPL nimeää vuosittain vuoden sopimuspalokunnan. Valtakunnallisella kunniamaininnalla liitto haluaa tänä vuonna korostaa hyvin toimivan, lähtövarman ja koko ajan kehittyvän sopimuspalokunnan merkitystä pelastustoimelle.

Lähde: Suomen Sopimuspalokuntien Liitto

Kuva: Joonas Lahdenperä

Lue lisää