Sopimuspalokunnat 5.4.2016

SSPL penää digitalisaatiota uudistukseen

Pelastustoimen uudistukseen pitäisi saada tehokkuutta digitalisaatiolla ja uudella teknologialla. Suomen Sopimuspalokuntien Liitto näkee, että pelastustoimen tehokkuutta voidaan reilusti parantaa digitalisaation ja uuden teknologian avulla.

Liiton julkilausuman mukaan pelastustoimen henkilöstöresurssien hallinta on hyvin puutteellista, eikä se parhaalla mahdollisella tavalla ole edistämässä pelastustoimen viranomaisten vastuulla olevaa hälytystoimintaa. Henkilöstöresurssien hallinta, henkilöstön hälyttäminen ja toiminnan tilastointi on saatava varmalle ja nykyaikaiselle perustalle.

Uuden teknologian ja uusien sammutusmenetelmien käyttöönotolla voidaan lisätä pelastustehtävien tehokkuutta ja samalla pelastushenkilöstön työturvallisuutta.

Liiton vuosikokous muistuttaa, että sopimuspalokunnat on otettava huomioon pelastustoimea uudistettaessa. Valmistelun alkaessa pelastustoimen alueilla palokuntien alueosastojen edustus on oltava heti alusta alkaen mukana valmistelutyössä.

Vuosikokouksessa päätettiin myös, että Antti Rantakangas jatkaa liiton puheenjohtajana.

Suomen Sopimuspalokuntien Liiton julkilausuma kirjoitettiin vuosikokouksessa 2. huhtikuuta Salossa. Lue julkilausuma tästä.

Teksti: SSPL

Kuva: Kimmo Kaisto, Pelastustiedon arkisto

Lue lisää