Pelastustoimi 5.10.2020

Stadin brankkariksi on valittu Karim Lounes

Karim Lounes. Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Karim Lounes. Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Palomies-ensihoitaja Karim Lounes on valittu vuoden 2020 Stadin brankkariksi. Järjestyksessään kymmenes tunnustuspalkinnon saaja julkistettiin viime viikolla pelastuslaitoksen 159. vuosipäivän juhlatilaisuudessa.

Louneksen valintaa perustellaan hänen antamallaan hyvällä liikunnallisella esimerkillään muille kollegoilleen ja alalle haluaville. Valintaperusteissa mainitaan myös erinomainen hengenluojuus ja sitoutuneisuus työhön ja työyhteisöön.

Karim Lounes on syntynyt ja kasvanut Pariisissa ja oppinut suomen kielen äidiltään. Vuonna 2005 hän valmistui Pariisin pelastuskoulusta, jonka sotilaspalokunnassa hän työskenteli noin viisi vuotta. Vuonna 2009 vielä asuessaan Pariisissa hän haki Helsingin pelastuskouluun, suoritti pääsykoetestit ja pääsi kurssille 34.

Kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista Lounes muutti Suomeen ja valmistui palomies-ensihoitajaksi syyskuussa 2011. Lähihoitajan tutkinnon hän sai kesäkuussa 2012. Siitä lähtien hän on työskennellyt ensin Käpylän asemalla maaliskuuhun 2018, ja sen jälkeen Erottajan asemalla.

Palkinto jaettu vuodesta 2011 lähtien

Helsingin pelastuslaitos aloitti vuonna 2011 Stadin brankkari -tunnustuspalkinnon myöntämisen ansioituneelle palomies-ensihoitajalle, paloesimiehelle tai asemamestarille, jotka toimivat pelastus- ja ensihoitotyön etulinjassa.

Valinta tehdään työtovereiden äänestyksen perusteella, jossa kriteereinä ovat ammattitaito, motivaatio, ryhmähenki, arvostus, oma-aloitteisuus, esimerkillisyys, oikeudenmukaisuus, rehtiys, inhimillisyys, laaja-alaisuus, oman tehtävän kiitettävä hoitaminen, poikkeuksellinen uhrautuvuus, sitoutuneisuus ammattiin, Helsingin kaupunkiin ja pelastuslaitokseen.

Aikaisemmin tunnustuksen ovat saaneet Valentin Haralambiev (2019), Mika Korhonen (2018), Mika Jyrkämö (2017), Sami Sotikoff (2016), Pekka Halkosaari (2015), Jyrki Oksanen (2014), Marko Tuominen (2013), Timo Aaltonen (2012) ja Juha Tarvainen (2011).

Lähde ja kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Lue lisää