Kalusto 26.2.2015

Opetus tarvitsee erikoisosaajia

Jouko Askola täytti tammikuussa 70 vuotta.

Jouko Askola täytti tammikuussa 70 vuotta.

Valtion palo-opistossa sukelluskoulutusta perustanut Jouko Askola toivoo, että nykyisessäkin opetustoiminnassa kouluttajilla on mahdollisuus erikoistua eikä opettajien tarvitsisi olla ”jokapaikanhöyliä”.

Merivoimien sukelluskoulutuksesta haluttiin osaajia kehittämään paloalan sukeltajakoulutusta 40 vuotta sitten. Siihen tehtävään tuli ylikersantti Jouko Askola. Hän on neljännesvuosisadan ajan kouluttanut sotilaita, palomiehiä ja ammattisukeltajia. Kolmisenkymmentä vuotta hän on pyörittänyt omaa sukelluslaitteiden ja kompressorien käyttöön ja huoltoon erikoistunutta yritystä Vihdin Nummelassa.

Hän toivoo, että alan nuoret osaajat saataisiin entistä paremmin jakamaan tietoa alalle. Uutta tietoa pitää ammentaa myös kansainvälisistä tapahtumista. Yksi merkittävimmistä on jälleen tulossa, kun ensi kesänä Saksassa järjestetään maailman suurimmat paloalan messut.

”Toivottavasti sinne menee väkeä hakemaan uutta tietoa ja toivottavasti sitä jaetaan meille täällä runsaasti erilaisissa tapahtumissa ja oman alan tiedotusvälineessä”, Jouko Askola sanoo.

Teksti ja kuva: Esa Aalto

Askolan haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan Pelastustiedossa 2/2015, joka ilmestyy huhtikuussa.

Lue lisää