Onnettomuuksien ehkäisy 12.3.2019

Mobiilipelit haltuun Pelastusopiston turvallisuusviestinnän työpajalla

Myös Etelä-Savon pelastuslaitoksella on kehitelty turvallisuuskasvatukseen liittyviä pelejä.

Myös Etelä-Savon pelastuslaitoksella on kehitelty turvallisuuskasvatukseen liittyviä pelejä.

Toukokuussa Kuopiossa järjestettävässä avoimessa työpajassa kuullaan ajankohtaisia alustuksia ja työstetään mobiilipelidemoa.

Pelastusopiston Mobituvi – Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää -hanke järjestää toukokuussa kaikille turvallisuusviestinnästä ja sen kehittämisestä kiinnostuneille avoimen työpajan. Tilai­suus on suunnattu pelastuslaitosten johdolle, pelastuslaitoksilla turvallisuusviestintää suunnitteleville ja toteuttaville asi­antuntijoille, viestinnästä kiinnostuneille pelastus- ja muille viranomaisille sekä pelastusalan järjestöille, opettajille, tutkijoille, kehittäjille ja muille sidosryhmille.

Työpajassa kuullaan paitsi ajankohtaisia puheenvuoroja turvallisuusviestinnästä ja -kasvatuksesta, pohditaan myös esimerkiksi digitalisaation, pelillistämisen ja mobiilipelien hyödyntämismahdollisuuksia. Lisäksi iltapäivän aikana työstetään yhteistä mobiilipelidemoa, joka on tarkoitus saattaa hankkeen jälkeen valtakunnalliseen käyttöön pelastustoimeen ja oppilaitoksille.

Alustuksia on mahdollisuus seurata myös verkkovälitteisesti. Twitterissä tilaisuuden teemoista käydään keskustelua tunnisteilla #Mobituvi sekä #Mobituvityöpaja.

Mobituvi-työpaja Pelastusopistolla 16.5.2019 klo 10–16.

Lähde: Pelastusopiston TKI

Kuva: Teemu Heikkilä

Lue lisää