Onnettomuuksien ehkäisy 4.4.2017

NouHätä!-kampanjassa mukana ennätysmäärä kouluja

NouHädän 20-vuotisjuhlakilpailu käytiin viime keväänä Kuopion torilla.

NouHädän 20-vuotisjuhlakilpailu käytiin viime keväänä Kuopion torilla.

NouHätä!-pelastustaitokampanjaan osallistuu tänä vuonna 507 yläkoulua, joka on jälleen uusi ennätys, kertoo tiedotteessaan Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK. Pelastustaitokampanja on rikkonut osallistumisennätyksiä vuosi toisensa jälkeen.

Kampanjan tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä kaikki kahdeksasluokkalaiset saavat peruskoulun opetussuunnitelmaan kuuluvaa turvallisuusopetusta onnettomuuksien ehkäisystä ja toiminnasta vaaratilanteessa. Aluekilpailuissa keskiviikkona 5. huhtikuuta ratkaistaan, ketkä ovat vuoden 2017 NouHätä!-finalisteja. Loppukilpailu käydään Kuopiossa 4. toukokuuta.

SPEK muistuttaa, että tulipalojen ehkäisy on sekä taito- että asennekysymys. Varsinkin huolimattomuuden vuoksi tai ajattelemattomuudesta sytytetyt palot on helppo estää. NouHätä!-kampanja lisää nuorten valmiuksia ennakoida ja estää vaaratilanteita sekä antaa heille taitoja toimia onnettomuustilanteissa oikein.

Viime vuonna juhlittiin NouHädän 20-vuotista taivalta. Kampanjan edellinen osallistumisennätys onkin viime vuodelta, jolloin mukana oli tasan 500 yläkoulua.

NouHätä!-kampanjan järjestävät pelastuslaitokset ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö yhteistyössä sisäministeriön, Opetushallituksen, Pelastusopiston, pelastusliittojen ja Suomen Palopäällystöliiton kanssa. Kampanjan rahoittaa Palosuojelurahasto.

Lähde: SPEK

Kuva: Kaisu Puranen

Lue lisää