Onnettomuuksien ehkäisy 16.10.2017

Turvallisuusviestintää ”rallipaloautolla” Keski-Suomessa

Pelastusjohtaja Simo Tarvainen esittelee uutta turvallisuusviestintäautoa yhdessä Enskan ja Papun kanssa.

Pelastusjohtaja Simo Tarvainen esittelee uutta turvallisuusviestintäautoa yhdessä Enskan ja Papun kanssa. "Rallipaloautosta" löytyvät myös siniset hälytysvalot.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen ”retrofiat” siirrettiin ansaitsemalleen eläkkeelle. Nyt turvallisuusviestintäautona toimii hybridimallinen Toyota Yaris. Paloinsinöörien käyttämä menopeli on teipattu laitoksen omin voimin ralliauton tunnuksin. Lupa tähän saatiin Puuppolassa majaansa pitävältä Toyotan rallitallin päälliköltä Tommi Mäkiseltä. Keski-Suomessa ollaan siis rallihengessä liikkeellä turvallisuusviestinnässä.

”Kymppitonnilla saatiin hyvä ja huomiota herättävä kulkupeli, jossa on omien työntekijöiden vahva kädenjälki”, pelastusjohtaja Simo Tarvainen iloitsee.

Pelastu.fi on Keski-Suomen pelastuslaitoksen nettislogan. Samassa hengessä ollaan liikkeellä myös uuden ”rallipaloauton” kanssa. Riskienhallintapäällikkö Jarkko Jäntti sanoo, että menopelillä halutaan kiinnittää erityisesti miesten huomiota turvallisuusviestinnässä. He kun valitettavasti ovat tilastojen valossa näkyvin ryhmä onnettomuuksien aiheuttajina.

Rallikuski Enska-pupun ja kartturi Papu-pupun tähdittämä ”rallipaloauto” esiteltiin Jyväskylän paviljongissa pelastustoimen ajankohtaispäivien yhteydessä.

Teksti ja kuva: Esa Aalto

 

Lue lisää