Operatiivinen toiminta 2.12.2021

JHL: Satakunnan pelastuslaitoksen on lisättävä henkilöstön määrää välittömästi lain edellyttämälle tasolle

Huntsman Pigments -tehdas paloi rajusti Kaanaan teollisuuspuistossa Meri-Porissa tammikuussa 2017.

Huntsman Pigments -tehdas paloi rajusti Kaanaan teollisuuspuistossa Meri-Porissa tammikuussa 2017.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii Satakunnan pelastuslaitosta lisäämään henkilöstön määrää.

JHL kertoo tiedotteessaan, että Satakunnan pelastuslaitoksessa on huomattava alimiehitys. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut korjausmääräyksen toimintavalmiudessa havaitun epäkohdan korjaamiseksi. Henkilöstö on jo aiemmin nostanut asiaa esille. 

JHL vaatii asian ottamista vakavasti ja lisäämään henkilöstön määrää välittömästi pelastuslain edellyttämälle tasolle. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut Satakunnan alueen pelastustoimelle korjausmääräyksen pelastustoimen palvelutasossa olevan huomattavan epäkohdan korjaamiseksi 30. toukokuuta 2022 mennessä. 

Satakunnan alueen pelastustoimi on toiminut jo pitkään pelastustoimen suunnitteluohjeen (SM 21/2012) vastaisesti kiireellisissä hälytystehtävissä alimiehityksellä. Ammattiliitto JHL vaatii, että pelastustoimen palvelutaso tulee korjata annettuun määräaikaan mennessä pelastuslain mukaiselle riittävälle tasolle.

”Näyttää siltä, että pelastuslaitoksen johtavat viranhaltijat haluavat lakaista avin korjausmääräykset maton alle kyseenalaistamalla ne. Avin tehtävä on valvoa pelastuslain ja pelastustoimen palvelutasopäätöksen toteutumista”, JHL:n Pelastusalan Unionin puheenjohtaja Petteri Häyrinen sanoo.

Pelastuslaitoksen viranhaltijoiden on otettava AVIn korjausmääräykset tosissaan ja ryhdyttävä välittömästi korjaaviin toimenpiteisiin.

”Operatiivisen henkilöstön lisääminen on ainoa keino saada työ turvalliseksi ja tasokkaaksi sekä pelastuslain mukaiseksi”, Häyrinen vaatii. 

Lähde: Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Kuva: Satakunnan pelastuslaitos

Lue lisää