Tutkimus ja viestintä 5.9.2016

Jyväskylän Turvallisuusmessut tuo uusia näkökulmia turvallisuuteen

”Epävakaus ja ennalta-arvaamattomuus on turvallisuuden uusi normaalitila.”

Näin toteaa Aalto-yliopiston professori Jarno Limnell, joka puhuu Jyväskylässä keskiviikkona 7. syyskuuta alkavilla Turvallisuusmessuilla. Kolmen päivän ajan turvallisuutta käsitellään monesta näkökulmasta messuosastoilla, tietoiskuissa, seminaareissa ja näytöksissä.

Turvallisuus on yksi tämän ajan kuumimmista kysymyksistä. Turvallisuusmessujen avajaispuheen pitää sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg, joka on pakolaiskriisiä ratkoessaan ollut turvallisuuskeskustelujen ytimessä. Nerg pitää avajaispuheensa keskiviikkona 7.9. klo 10.30.

Turvallisuus tuo myös kilpailuetua

Professori Jarno Limnellin puheenvuorot kuullaan Jyväskylän Turvallisuusmessuilla perjantaina 9.9. klo 10 ja klo 15. Limnell ravistelee turvallisuuskysymyksiä tuoreella tavalla. Hän muistuttaa, että fyysinen ja digitaalinen maailma kietoutuvat toisiinsa ja muutokset ovat nopeita. Täydellistä turvallisuudentunnetta ei voi saavuttaa, vaan turvallisuus on aina sietokykyä.

Tulevaisuudessa merkittävimmät turvallisuustaistelut käydään yksilön turvallisuuden tunteesta. Uhkien keskellä on myös mahdollisuuksia. Aikamme merkittävimmät turvallisuustrendit voi kääntää suomalaisen yhteiskunnan ja yrityselämän kilpailueduksi.

Erilaisia näkökulmia turvallisuuteen

Jyväskylän Turvallisuusmessuilla käsitellään yhteiskunnan, yritysten ja yksilöiden turvallisuutta. Tarjolla on runsaasti mm. palo- ja pelastustoimen tietoa sekä turvallisuuden uusia tuotteita.

Erilaisen näkökulman turvallisuuteen tuo Takaisin pintaan -ryhmä eli luolasukeltajat, jotka Norjan epäonnisen sukelluksen jälkeen kävivät hakemassa luolasta pois sinne menehtyneet ystävänsä. Takaisin pintaan -ryhmä on esillä messujen tietoiskulavalla sekä omalla osastolla jokaisena messupäivänä.

Turvallisuusmessuilla pääsee myös seuraamaan CrossFit Jyväskylän järjestämää turvallisuuskisaa.

Lisätietoja Turvallisuusmessujen omilla sivuilla.

Teksti ja kuva: Turvallisuusmessut

Lue lisää