Tutkimus ja viestintä 8.6.2021

Pelastustieto yksi suurimmista järjestölehdistä somessa – ”Asioita seuraa sitoutunut ja kiinnostunut lukijakunta”

Pelastustiedolla oli toukokuussa 2021 eri sosiaalisen median kanavissa yhteensä 11 809 seuraajaa.

Pelastustiedolla oli toukokuussa 2021 eri sosiaalisen median kanavissa yhteensä 11 809 seuraajaa.

Pelastustieto kiri yhdeksi seuratuimmista järjestölehdistä sosiaalisessa mediassa. 

Aikakausmedian ADAM 2021 -raportin mukaan Pelastustiedolla oli toukokuussa 2021 eri sosiaalisen median kanavissa yhteensä 11 809 seuraajaa, mikä on viidenneksi eniten Aikakausmedian vertailussa. Pelastustiedon edellä olivat Tehy-lehti (51 359 seuraajaa), Potilaan Lääkärilehti (38 295 seuraajaa), Reserviläinen (26 814 seuraajaa) ja Suomen Lääkärilehti (13 871 seuraajaa). Taakse jäivät muun muassa Taloustaito, Kuntalehti ja Super. 

”Pelastustieto päätti strategiassaan vuonna 2015 satsata verkkotoimintaan, jolloin avattiin uudet sivut. Samalla Pelastustiedosta tuli pelastusalan ajankohtainen uutiskanava ja juttujen julkaisualusta. Kävijämäärät nousivat nopeasti ja kävijävirta sosiaalisen median kautta verkkosivulle on ollut huippuluokkaa vertailtaessa meitä paljon suurempiinkin medioihin. Pelastusalan asioita seuraa sitoutunut ja asiasta kiinnostunut lukijakunta”, kertoo päätoimittaja Esa Aalto.

Merkillepantavaa on, että useilla lehdillä on takanaan suuri ammattijärjestö resursseineen, kun taas Pelastustieto toimii itsenäisenä pelastusalan, ensihoidon ja varautumisen mediana.

Erityisesti Pelastustieto menestyi Youtube-kanavalla, jossa lehti nousi Aikakausmedian vertailun toiseksi. Edellä oli vain Caravan-lehti. Myös Instagramissa Pelastustieto on vahva tekijä. Siellä lehdellä on vertailun kolmanneksi eniten seuraajia. Edellä olivat Tehy-lehti ja Reserviläinen. 

Aikakausmedia ry:n (ent. Aikakauslehtien liiton) jäseninä ovat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa. ADAM 2021 -raportti on kooste 20 lukijatutkimuksesta.

Teksti ja kuva: Kaisu Puranen

Lue lisää