Tutkimus ja viestintä 27.6.2023

Turvallisuus 2023 ohjelmassa keskitytään varautumiseen ja huoltovarmuuteen

Turvallisuus 2023-messut järjestetään lokakuussa.

Turvallisuus 2023-messut järjestetään lokakuussa.

Pelastusalan ammattitapahtuma Turvallisuus 2023 ohjelma on julkaistu. Ajankohtaisissa ohjelmissa sukelletaan turvallisuuteen niin varautumisen ja huoltovarmuuden kuin koulutuksen ja työurien näkökulmista. Turvallisuus 2023 järjestetään 11.–12.10.23 ensimmäistä kertaa turvallisuusteknologian ja -palveluiden, FinnSec 2023 -messujen kanssa. 

Tapahtumien yhteinen pääteema on ”Turvallisempi tulevaisuus”, mikä  korostaa varautumisen tärkeyttä.

”Toimialan varautumiseen liittyy myös tulevaisuuden tekijät ja ammatillisen osaamisen ylläpito. Toivomme, että alan esihenkilöt hyödyntävät tilaisuuden itselleen ja alaisilleen maksuttomaan koulutukseen, ja että saamme paikan päälle myös alasta kiinnostuneita nuoria”, sanoo Tomi Timonen Suomen Palopäällystöliitosta.

Turvallisuus 2023 -messujen ensimmäisen päivän ohjelmassa nousee opiskelijoille suunnatut aiheet kuten turvallisuus- ja pelastusalan työmahdollisuudet, joita esitellään muun muassa uratarinoiden kautta. Oppiminen korostuu myös onnettomuuksista oppimalla, mistä puhuu 11.10. Kai Valonen Onnettomuustutkimuskeskuksesta.

Hyvinvointialueuudistusta ja huoltovarmuutta käsitellään useasta näkökulmasta

Hyvinvointialueet aloittivat toimintansa vuoden alussa. Hankinnat ja hankintayhteistyön muodot uudessa hallintorakenteessa kiinnostavat niin elinkeinoelämän kuin jatkuvuuden varmistamisen näkökulmista. Torstaina 12.10 Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintajohtaja Anniina Tirronen avaa asiaa Turvallisuus-lavalla. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen laatu- ja turvallisuusjohtaja Sam Vuorinen puhuu jatkuvuudenhallinnasta ja häiriötilanteiden hallinnan menettelyistä hyvinvointialuetasolla.

Niin ikään jatkuvuuden hallinnasta puhutaan myös huoltovarmuuden näkökulmasta, kuinka varaudutaan mahdollisiin kriiseihin ja häiriötilanteisiin poikkeusoloissa. Aiheesta puhuu Huoltovarmuuskeskuksen turvallisuus ja valmiuspäällikkö Andreas Schneider.

Turvallisuusympäristön muutoksen arvioidaan olevan pitkäkestoinen, millä on huomattavia vaikutuksia Suomen, ja koko läntisen yhteisön, puolustusteollisuuteen ja tuotteiden saatavuuteen. Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n pääsihteeri Tuija Karanko, miten varmistamme Suomen sotilaallisen huoltovarmuuden tässä muuttuneessa tilanteessa.

”Ohjelma on alan ammattilaisille ja alasta kiinnostuneille maksuton, minkä lisäksi kävijöille esitellään palo ja pelastustoimen kalustoa sekä ajoneuvosta ja korkealta pelastamisen näytöksiä. Ajankohtaisia ohjelmia varmistuu vielä alkusyksystä lisää”, sanoo Jussi Kivikari Helsingin Messukeskuksesta. Tapahtuman maksuton rekisteröinti on avattu.

Lisää tietoa messuista täältä.

Lue lisää