Tutkimus ja viestintä 22.2.2017

Ykkönen sukelsi vuoden 2016 kansikilpailun voittoon

Lehden lukijat ja nettivierailijat ovat kertoneet arvokkaan mielipiteensä, iso kiitos teille! Vuoden 2016 parhaaksi kanneksi nousi 22 prosentin ääniosuudella selvästi Pelastustieto 1/2016. Kansikuvan Hämeenlinnan keskuspaloaseman kakkosvuoron sukellusharjoituksesta otti Teemu Heikkilä.

Voittajan valintaa perusteltiin näin: ”Siinä kuvastuu pelastustyön vaativuus ja monipuolisuus kokonaisuudessaan.” ”Hyvät värit, hyvä sommittelu, toimintakuva!” ”Kuvaan on saatu vangittua vesisukeltajan talvista toimintaymäpäristöä. Vesisukeltaja toimii myös talvella eikä vain kesällä. Kuvasta saa hyvän käsityksen talvitoiminnan haasteista kun varusteet jäätyvät päälle.”

Selvän kakkossijan 20 prosentilla äänistä nappasi Teemu Heikkilän kuvaama kansi 4–5/2016. Jehumaljasta kisattiin Tikkurilassa Vantaalla. Valintaa perusteltiin seuraavasti: ”Vauhdikas kisatunnelma alan SM-kisoista.” ”Meidän oman kylän vpk:n pojat täydessä toiminnassa Jehussa!”

Kolmanneksi tuli yhden äänen erolla ja 16 prosentilla äänistä 8/2016. Teemu Heikkilä kuvasi kanteen Helsingin pelastuslaitoksen nostolavaharjoituksia Kalasatamassa. Valintaa perusteltiin näin: ”Kannessa on ala suurimpina sanoina. Yhteistyö ja jännitys. Aistittavissa lukijallekin.” ”Hyvin toimiva tilannekuva. Antaa sopivasti kuvaa pelastajan työn monipuolisuudesta ja haasteellisuudesta. Ps. Köydellä laskeutuminen on yksi lystikkäimmistä hommista mitä voi housut jalassa tehdä, jos se ei liity pelastustehtävään.”

Neljännen sijan 15 prosentin ääniosuuksilla jakoivat Kimmo Kaiston kuvaama kansi 7/2016 ja Teemu Heikkilän kuvaama kansi 6/2016.

Kannen 7/2016 valintaa perusteltiin seuraavasti: ”Tämä on ihanan lempeä ja selkeä. Kuva missä ei tapahdu liikaa kerralla ja maisemat napakymppi.”

Kannen 6/2016 valintaa perusteltiin näin: ”Kuvassa esiintyy pelastustoimen eduksi kaksi naista ja täten kannustaa myös naisia kouluttautumaan ammattiin. Lisäksi kuvassa on onnistuttu vangitsemaan hieno tilanne.”

Onnetar poimi äänestäjien joukosta Keittiön pelastajat -kirjan saajaksi Tero Larnon Piispanristiltä. Marko Partasen palomiesromaanin Paskahousu saivat Timo Oikkonen Kalajoelta ja Seppo Männikkö Tampereelta. Jääkaapimenakin tarvittaessa toimivan laadukkaan Pelastustieto-parkkikiekon saivat Petri Wasenius Pielavedeltä ja Lasse Vallentin Taavetista. Onnea voittajille!

Lue lisää