Työhyvinvointi 17.9.2019

Apelli-podcast: Mika Kontio aloittaa työpäivänsä asemalla kierrellen ja jutellen, sillä jokaisella on vastuu työhyvinvoinnista

”Meillä jokaisella on vastuu työhyvinvoinnin ylläpitämisestä ja kehittämisestä. Se vaatii arjen jatkuvaa ja nopeaa tapaa toimia

”Meillä jokaisella on vastuu työhyvinvoinnin ylläpitämisestä ja kehittämisestä. Se vaatii arjen jatkuvaa ja nopeaa tapaa toimia", sanoo Mika Kontio Apelli-podcastissa. Juontajina Mira Leinonen (vas) ja Kaisu Puranen.

Kuuntele Apelli-podcast työhyvinvoinnista täältä.

Esimiehen paras keino lisätä työhyvinvointia on kävellä henkilöstön pariin ja kysellä kuulumisia. Toisaalta alaisenkin olisi hyvä uskaltautua esimiehen pakeille, jos jokin asia vaivaa.

”Meillä jokaisella on vastuu työhyvinvoinnin ylläpitämisestä ja kehittämisestä. Se vaatii arjen jatkuvaa ja nopeaa tapaa toimia, ja siksi letkupöydällä istumiset, paineilmahuollossa käynnit ja ensihoidon kahvipöytäkeskustelut ovat parhaita tapoja”, sanoo Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Mika Kontio.

Hän itse pyrkii aloittamaan työpäivänsä kiertelemällä asemalla juttelemassa työkaverien kanssa ja lounastamaan henkilöstöruokalassa kuullakseen, missä työpaikalla mennään.

Kontiolla on pitkä kokemus niin pelastusalan työhyvinvoinnin kuin osaamisen johtamisen kehittämisestä.

Nyt hän kertoo Apellissa, miten pelastusalalla voidaan, riittääkö työhyvinvoinnin mittaamiseen Kunta10 -kysely, ja mitä työurille tai pelastajien ja ensihoitajien työajalle pitäisi tehdä.

Kuuntele lisää Kontion ajatuksia täältä.

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää