Työhyvinvointi 2.5.2019

Tapasimme: ylipalomies Kim Ericsson jää eläkkeelle huippukunnossa

Terveelliset elämäntavat, liikunta ja hyvät geenit ovat pitäneet ylipalomies Kim Ericssonin huippukunnossa.

Terveelliset elämäntavat, liikunta ja hyvät geenit ovat pitäneet ylipalomies Kim Ericssonin huippukunnossa.

Ylipalomies Kim Ericsson alkaa nauttia eläkepäivistä elokuun alussa kunnossa, josta moni reilusti nuorempikin olisi kateellinen. Viimeinen työvuoro on juhannuksen jälkeisenä maanantaina. Heinäkuussa hän täyttää 61 vuotta. Savu- tai vesisukelluskeikalle Ericsson voisi lähteä tältä seisomalta.

Hän on viihtynyt Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella työssään, jossa tarvitsee monipuolisia taitoja niin palomiehen perustyöstä, sukeltamisesta, ensihoidosta kuin veneen kuljettamisesta.

”Työaika antaa hyvät mahdollisuudet harjoitella ja harrastan veneilyä sekä urheilusukellusta. Omaa kiinnostusta ja harrastusta on pakko olla. Aika ei tahdo nykyään riittää kaikkeen. Monella on täysduuni saada edes vähimmäisharjoitukset kasaan. Koko ajan on uutta opeteltavaa, kun on tullut metro, uutta infrastrukruuria ja rakennuksia”, Ericsson listaa Niittykummun paloasemalla.

”Nyt eläkkeellä jää enemmän aikaa myös lapsenlapsille. Molemmat vanhemmatkin ovat vielä elossa. Ehkä jotain suolarahoja tuovia työhommia voisi miettiä, koska palomiehen eläke ei ole huiman suuri.”

Teksti ja kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää Kim Ericssonin mietteitä Pelastustiedosta 3/2019, joka ilmestyi 2. toukokuuta.

Lue lisää