Työhyvinvointi 8.10.2018

Video: sisäministeri Kai Mykkänen kuntotestissä – ”Lekan käytössä parantamisen varaa”

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kutsui sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) tutustumaan palomiehen työhön pelastuslaitokselle syyskuussa. Ministeri vieraili Espoon keskusasemalla yhdessä laitoksen johtokunnan puheenjohtajan, kansanedustaja Kari Tolvasen (kok) kanssa.

Päivä aloitettiin tutustumalla ajoneuvokalustoon. Sen jälkeen kuultiin turvallisuusviestinnästä ja kokeiltiin alkusammutusta. Ministeri testasi kuntoaan palomiehen kuntotestissä ja puki ensimmäistä kertaa ylleen palomiehen sammutusvarusteet.

Palomiehen kuntotesti sujui ministeriltä noin parissakymmenessä minuutissa. Lopussa letkun keriminen jäi kesken, mutta muuten testi sujui täydellisesti.

”Kova testi. Lekan käytössä oli varmasti parantamisen varaa”, ministeri kommentoi testiä.

”Pääsimme kertomaan ministerille onnettomuuksien ehkäisyssä tekemästämme työstä sekä turvallisuusviestinnästä ja rakenteellisesta palonehkäisystä”, pelastusjohtaja Veli-Pekka Ihamäki kertoi.

”Esittelimme myös pelastustoiminnan johtamista ja tilannekeskustoimintaa. Meillä oli tilaisuus kertoa ministerille tilannekeskuksen tarpeesta ja hyödyistä sekä myös uudesta valtakunnallisesta tilannekeskuksesta, joka voisi olla viranomaisten yhteinen tilannekeskus.”

Teksti ja kuva: Esa Aalto

Lue lisää