Ulkomailta 5.2.2023

Ulkomailta: Pelastaminen kyljellään olevasta autosta pimeällä ja sateella

Kuvakaappaus: Soldats du Feu 105/2022.

Kuvakaappaus: Soldats du Feu 105/2022.

(Maurens, Ranska). Henkilöauto suistui tieltä ja törmäsi useita metrejä alempana olevaan puron siltaan. Auton neljä matkustajaa saivat vakavia vammoja. Kaksi pääsi omin voimin ulos, kolmas oli osittain ulkona ja neljäs puristuksessa. Nämä tiedot sisältyivät kello 21.11 tulleeseen hätäilmoitukseen.

Hätäkeskus lähetti kohteeseen tiepelastus-, pioneeri- ja ensihoitoyksikön. Pelastustoiminta aloitettiin välittömästi. Rinteessä kallellaan oleva auto oli vaarassa kaatua puroon, puristuksessa oleva uhri mukanaan. Kun auto oli saatu tuettua, pelastajat irrottivat uhrin hydraulisilla pelastustyökaluilla ja puukkosahalla.

Olennaista oli huolehtia sekä uhrien että pelastajien turvallisuudesta. Opasteet, huomioliivit, pelastajien sijoittelu, auton tukeminen ennen uhrin irrotusta, unohtamatta vesien suojelua ja syttymisvaaraa. Kaikki tämä pimeydessä ja sateessa.

Kaikki uhrit saivat ensihoidon. Pelastustoiminnan johtaja hälytti vielä kaksi ensihoitoyksikköä ja ambulanssihelikopterin, jotta jokainen uhri saataisiin mahdollisimman pian sairaalahoitoon.

Teksti: Sèverine Battesti-Pardini
Käännös: Risto Lautkaski

Lue lisää