Arkistojuttu

Forssan kauppalaan uusi paloauto

Ilmassa on ollut sanankäänteistä päätellen miltei suuren urheilujuhlan tuntua, kun lukee juttua uudesta Forssan kauppalan paloautosta Palontorjunta 5/1958:sta:

”7.8.1958 esiteltiin Forssan kauppalan palolautakunnalle sekä sanomalehtimiehille ja yleisölle Forssan kauppalan uusi paloauto. Auton esittelyn suoritti palopäällikkö Pekka Ilvesmäki kauppalan uimalaitoksen rannassa. Paloauton toimintavalmiudesta ja käyttönopeudesta sanomalehtimiehet varmistautuivat omakohtaisesti, kun palomestari Reini Filppu, palomiehet Juho Härmä ja Eero Siniketo, jotka seisoivat vähän matkan päässä käynnistämättömästä autosta, saivat lähtömerkin, 12 sekunttia kului aikaa kun 2 kpl. sumupistoolisuihkua oli jo täydessä toiminnassa.”

Jutussa todettiin, että kotimainen palokalustoteollisuus pystyy niin pumppujen kuin muunkin rakenteen suhteen jo täysin kilpailemaan ulkolaisten tuotteiden kanssa. Paloauton ja pumput on valmistanut Palometalli Oy, ja on se ensimmäinen laatuaan, jossa on tällainen erikoisrakenteinen korkea- ja matalapainepumppu.

Lataa PDF ja lue, minkälaisen auton Forssan kauppala sai. Lue myös Aitolahden VPK:n Land Roverista, joka hankittiin palokunnalle ainoaksi autoksi.

Lue lisää