Arkistojuttu

Palokuntien osuus Rissalan lento-onnettomuudessa – 9/1978

Kuopion lentoasemalta ilmoitettiin onnettomuusiltana 3.10.1978 kello 21.35, että DC-3-merkkinen lentokone oli pudonnut lentokentän läheisyyteen. Ilmoituksen mukaan koneessa oli noin kymmenen matkustajaa. Pyydettiin hälyttämään palokunnat, poliisi sekä sairasautot paikalle ja toimittamaan hälytys keskussairaalalle. Pelastusyksikköjen kokoontumispaikaksi määrättiin lentoaseman autohalli.

Palolaitoksen päivystäjä suoritti pyydetyt hälytykset mukaan luettuna myös Siilinjärven palokunnan hälytyksen. Kuopion palokunnan ensilähtö, jota johti päivystysvuorossa oleva palomestari Atte Kröger, käsitti seuraavan kaluston: johtoauto, hyökkäysauto, pelastusauto ja kolme sairasautoa. Lisäksi hälytettiin paikalle kaksi yksityisen sairaankuljetusliikkeen sairasautoa.

Koneen putoamispaikan läheinen ranta joutui pelastusjoukkojen tukikohdaksi. Nopeimmin olivat paikalla Lennoston omat kaksi venettä sekä Ilmailuhallituksen vene. Kun veneet olivat päässeet silminnäkijöiden osoittamalle alueelle, löytyi heti merkkejä siitä, että tuho oli ollut täydellinen ja toivoa eloonjääneistä matkustajista ei voitu elättää. Irrallisia lentokoneen osia ja papereita nousi pintaan, ja niitä kerättiin melko laajalta alueelta.

Lataa PDF ja lue koko Palontorjunta 9/1978:n juttu.

Lue lisää