Arkistojuttu

Porin kerrostalopalossa ainekset suurvahinkoon, 8/1997

Raju palo kerrostalohuoneistossa ja apua tarvitseva uhri parvekkeella. Kuulostaa Lahden dramaattisen kerrostalopalon toistolta, mutta ei sitä kuitenkaan ole. Oppi oli mennyt perille: kukaan ei esimerkiksi pyrkinyt savuiseen porrashuoneeseen.

Satakunnan hätäkeskus sai ilmoituksen kerrostalon huoneistopalosta lauantai-iltana 6. syyskuuta 1997. Palon huomasi palokohteen yläpuolella asuva naishenkilö, joka havaitsi alakerrasta  nousevan mustaa savua ikkunansa ohi, ja savua tulevan myös oven raoista sisään huoneistoon.

Pori 3:n eli Seppo Saarimaan saapuessa kohteeseen oli 1. kerroksen asunnossa yllättävän rajuksi kehittynyt tulipalo: asunnon lasit olivat rikki ja liekit ulottuivat toisen kerroksen tasolle. Tuon kerroksen asunnon ulommaiset lasit rikkoutuivat kuumuuden takia ja palo oli leviämässä palokohteen yläpuolella olevaan asuntoon. Toisen kerroksen parvekkeella kyykki hätääntynyt naishenkilö märkä räsy suun edessä. Rappukäytävä oli täynnä sankkaa savua, näkyvyys oli nolla.

Lataa PDF ja lue koko Pelastustieto 8/1997:n juttu. Rekisteröitymällä ja kirjautumalla sivustolle voit lukea kaikki palontorjunnat ja lehdet vuosilta 1950–2009.

Lue lisää