Pelastustieto blogi 14.8.2017

Kesäjatkis, osa 10: shotteja nousukiidossa

Kun kone lähti lentoon, Jare tarttui herrasmiehenä Mirjaa kädestä. (Kuvitus: Veera Moilanen)

Kun kone lähti lentoon, Jare tarttui herrasmiehenä Mirjaa kädestä. (Kuvitus: Veera Moilanen)

Lentokoneeseen meno ei pelottanut ainakaan Jarea ja saman pelottomuuden hän onnistui nyt siirtämään käsipuolessaan kulkevaan Mirjaan. Shotteja tai ei, Mirja näytti kyllä kesäisen hehkeältä. Ei ihme, että tuli säädeltyä hänen kanssaan, Jari mietti mielessään, vaikka se maksoikin pitkän avioliiton hinnan.

Pariskunta onnistui puhumaan, toisin sanoen Mirja, lentopelkoonsa vedoten, vierekkäiset paikat. Kone olikin yllättäen aika tyhjä. Kaksikko pääsi istumaan takariville ja muistelemaan menneitä.

Nousukiidossa, lentokoneen ja shottien, jutustelua ja menneiden muistelua riitti. Käytiin läpi kaikki muistot. Kun kone lähti lentoon, Jare tarttui herrasmiehenä Mirjaa kädestä. Eikä Mirjaa pelottanut yhtään. Päinvastoin. Tuttu miehen käsi tuntui hyvälle. Tiukka puristus oli molemminpuolista.

Lennon aikana ehdittiin paitsi syödä myös juoda. Ja hauskaa oli. Muisteltiin hempeitä hetkiä. Jare kertoi viimeaikaisesta työnsä muutoksesta. Turvallisuusviestintää pitäisi jakaa ihmisille. Mirja totesi, että voisi aloittaa hänestä. Hän kaipaa turvallisuutta.

Läheisyys vaihtui välillä muutamaan suukkoonkin. Muutama penkkirivi edessä istui mies, joka luki iltapäivälehtiä. Jare huomasi otsikon, jossa luki jotain lentokoneista, matkustajista ja kymppikerroksesta…

Pelastustiedon porukka kirjoittaa vuorotellen kesäistä jatkotarinaa. Osa 11 tulossa ensi viikolla!

Lue lisää