Järjestöt 12.6.2019

Palovaara 2019 tuo toistasataa palokuntanuorta Rautavaaralle

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen palomies Jarmo Nissinen Rautavaaran monitoimitalon kentällä, joka on leirin käytössä.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen palomies Jarmo Nissinen Rautavaaran monitoimitalon kentällä, joka on leirin käytössä.

Itä-Suomen palokuntanuorten Palovaara 2019 -leiri järjestetään tänä kesänä Pohjois-Savossa Rautavaaralla.

”Leirille osallistuu yhteensä noin 140 nuorta ja 60 toimihenkilöä Pohjois-Savosta, Pohjois-Karjalasta ja Etelä-Savosta. Joukossa on myös muutama venäläinen nuori”, kertoo Pohjois-Savon Pelastusalan Liitto ry:n toiminnanjohtaja Tarmo Karnaattu. 

Leiriläiset ovat iältään 7-17 vuotiaita.

”Kyseessä on koulutusleiri ja eri kursseja järjestetään ikäryhmittäin. Viikon aikana järjestetään muun muassa actionkurssi 15-17 vuotiaille ja pelastustoiminnan peruskurssi 16 vuotta täyttäneille. Yksi leirin teemoista on kierrätys”, Karnaattu mainitsee. 

Rautavaaran paloaseman paloautoja.

Leirin ajankohta on 30.6 – 6.7. Leiripaikkana toimii Rautavaaran koulukeskus, monitoimitalo ja niiden piha-alueet. Kaikki leiriläiset ja kouluttajat majoittuvat ensisijaisesti telttoihin.

”Leirille kaivataan vielä lisää kouluttajia ja toimihenkilöitä erilaisiin tehtäviin. Muutoin toivotaan hyviä säitä. Leiripaikalla on sisätilat ja katokset myös sateiden varalle”, Karnaattu sanoo.

Palokuntanuorisotoiminnan tarkoituksena on kerätä lapsia ja nuoria yhteiskunnan kannalta hyödyllisen harrastuksen pariin sekä vahvistaa palokuntatoiminnan jatkuvuutta.

Lue lisää leiristä täältä.

Teksti ja kuvat: Mika Rinne