Järjestöt 21.10.2016

Pekka Vänskä UPL:n toiminnanjohtajaksi

Pekka Vänskä aloittaa Uudenmaan pelastusliiton toiminnanjohtajana tammikuussa 2017 ja jää eläkkeelle pelastusjohtajan virasta.

Pekka Vänskä aloittaa Uudenmaan pelastusliiton toiminnanjohtajana tammikuussa 2017 ja jää eläkkeelle pelastusjohtajan virasta.

Keski-Uudenmaan pelastusjohtaja Pekka Vänskä on Uudenmaan pelastusliiton uusi toiminnanjohtaja. Eläkkeelle siirtyvä Vänskä aloittaa uudessa tehtävässä tammikuun 2017 aikana.

”Onhan tämä hienoa, että yli 60-vuotias saa vielä tilaisuuden tehdä uutta työtä ja valitsijat arvostivat osaamistani”, 63-vuotias Vänskä sanoo.

”Haluan päästä katsomaan, millaista on työ järjestöpuolella. Olen toiminut erilaisissa luottamustehtävissä järjestöissä.”

Hän tietää, että pelastusjohtajan valinta toiminnanjohtajaksi herättää sopimuspalokuntakentässä kysymysmerkkejä.

”Haluan omalla toiminnallani ja tiiviillä vuoropuhelulla kentän kanssa hälventää mahdolliset ennakkoluulot.”

Vänskän mielestä pelastustoimen uudistuksessa on Uudenmaan alueen palokuntajärjestötoimintaa arvioitava uudelleen.

”Hyvä olisi, että voisimme perustaa yhden yhteisen pelastusalan liiton, jossa myös Helsinki olisi mukana. Se olisi vaikuttavampi toimija, joka voisi tarjota enemmän palveluja, erityisesti varautumisessa. Kunnat tarvitsevat epäilemättä tukijaa varautumisessa ja maakuntiin siirtyvän pelastustoimen osalta tässä yhteydessä voi kuntiin jäädä aukkopaikkoja. Kolmannen sektorin edustajana voimme olla myös uskottavampi toimija.”

Teksti: Esa Aalto
Kuva: Jussi Helttunen

Lue lisää