Järjestöt 27.8.2015

Pelastustoimi uuden lastensairaalan tukena

Maija Harsu otti kiitollisena vastaan pelastustoimen paitahankkeen tuoton lyhentämättömänä uuden lastensairaalan hyväksi. Keräysidean isä oli koulutuspäällikkö Petri Lindh Suomen Palopäällystöliitosta (vas.). Toiminnanjohtaja Ari Keijonen luovutti shekin liiton toimistolla 27. elokuuta.

Maija Harsu otti kiitollisena vastaan pelastustoimen paitahankkeen tuoton lyhentämättömänä uuden lastensairaalan hyväksi. Keräysidean isä oli koulutuspäällikkö Petri Lindh Suomen Palopäällystöliitosta (vas.). Toiminnanjohtaja Ari Keijonen luovutti shekin liiton toimistolla 27. elokuuta.

Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys ry:n yhteyspäällikkö Maija Harsu otti iloisesti vastaan pelastustoimen paitakeräyksen tuoton Suomen Palopäällystöliiton toimistolla. Komean 3338 euron shekin luovutti liiton toiminnanjohtaja Ari Keijonen yhdessä keräysidean isän, koulutuspäällikkö Petri Lindhin kanssa.

Paidan rinnassa olevan pelastustoimen logon suunnittelivat Petri Lindh ja Janne Leinonen Pirkanmaan pelastuslaitokselta. Idea testattiin sosiaalisessa mediassa ja ajatus sai heti alalla laajaa kannatusta. 20 euron hintaisia paitoja tilattiin yhteensä 265 kappaletta. Paidoista kertynyt tuotto lahjoitettiin lyhentämättömänä uuden lastensairaalan hyväksi.

”Idea syntyi siitä, että t-paita edustaa pelastustoimessa ryhmäänkuuluvuutta”, Petri Lindh kuvailee.

Maija Harsu ja keräyksen organisoinut SPPL:n toimiston väki kiittävät kaikkia keräykseen osallistuneita ja erityisesti niitä vapaaehtoisia, jotka toimivat alueillaan vastuuhenkilöinä.

Lukiolaistyttö Anna Rukon uskomattoman keräyskampanjan lisäksi vapaaehtoiset ovat keränneet rahaa esimerkiksi pyöräilemällä Sarajevosta Helsinkiin. Yksittäiset lahjoitukset ovat vaihdelleet yhdestä eurosta miljooniin. Sosiaalisen median voima on näkynyt. Kansalaiskeräyksen tavoite oli 30 miljoonaa ja koko hankkeen kustannusarvio 160 miljoonaa euroa.

”Koko Suomi oli mukana. Saimme summan täyteen ennätysajassa elokuussa 2014, ja nyt on koossa 36,5 miljoonaa euroa”, Maija Harsu iloitsee.

Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:n keräyslupa päättyi 31.7.2015. Aktiivinen keräystoiminta loppui, mutta lahjoituksia voi yhä tehdä. Uuteen lastensairaalaan toivotaan nyt tuotelahjoituksia, kuten parkettia ja valaisimia.

Teksti ja kuva: Kimmo Kaisto

Lisätietoja:
Hankkeen kotisivut
HUS
Facebook

 

Uusi lastensairaala

Lastenklinikan ja Lastenlinnan tila-ongelmat ovat puhuttaneet jo vuosien ajan. Uuden lastensairaalan rakentaminen Meilahden alueelle on osoittautunut välttämättömäksi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen lokakuussa 2012 tekemän päätöksen mukaisesti tavoitteena on, että uusi lastensairaala olisi valmis vuonna 2017. Rakentaminen käynnistyi elokuussa 2014. Stiftelsen Nya Barnsjukhusets Stöd – Säätiö Uuden Lastensairaalan Tuki on yleishyödyllinen säätiö. Sen tehtävänä on sekä tukea että edistää lastentautien lääketieteellistä tutkimusta. Tehtävänsä hoitamiseksi säätiö rakennuttaa lastensairaalan. Tavoitteena on saada käyttöön vuonna 2017 koko maata palveleva lasten erikoissairaanhoitoon erikoistunut huippuyksikkö.

Lähde: www.hus.fi

Lue lisää