Järjestöt 10.6.2022

SPAL ulkopuolella neuvotteluratkaisun – työtaistelu-uhkakin esitetty – työnantaja lupaa keskusteluyhteyttä

SPAL varautuu työtaistelutoimiin ja odottaa neuvottelyhteyttä työnantajan kanssa.

SPAL varautuu työtaistelutoimiin ja odottaa neuvottelyhteyttä työnantajan kanssa.

Kunta-alan virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettu ratkaisu ei koske Soten jäsenjärjestönä olevaa Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry:tä. Siksi SPAL totesi olevansa neuvotteluratkaisun ulkopuolella.

”SPAL ja sen jäsenistö eivät ole sidottuja kunta-alan sopimuksiin, joten SPAL:illa ei ole työrauhavelvoitetta”, järjestön johtaja Kim Nikula toteaa.

Sovittelulautakunta antoi kunta-alan sopimuskiistaan sovintoehdotuksen 10. toukokuuta. SPAL hyväksyi ehdotuksen, mutta Tehy ja Super hylkäsivät sen. Toistaiseksi Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ei ole neuvotellut erillisratkaisusta SPAL:in neuvottelupyynnöistä huolimatta.

”Jäsenistömme virka- ja työsuhde-ehdoista on neuvoteltava pikaisesti työrauhan takaamiseksi. Tarvittaessa vauhditamme neuvotteluja työtaisteluilmoituksella”, Nikula sanoo.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen sanoo, että SPAL:iin tullaan ottamaan yhteyttä ja keskustelemaan ratkaisuista.

Neuvottelujärjestöt KT, JUKO ja JAU solmivat erillissopimuksen 6. kesäkuuta. SPAL kuuluu Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Soteen, joka ei ole osallisena sopimuksessa.

Teksti: Esa Aalto Kuva: SPAL

Lue lisää