Järjestöt 16.12.2021
Facebook (15)

SPEK palkitsi orimattilaisen Jan Heinäsen nuorten pelastustaitojen pitkäjänteisestä kehittämisestä

Orimattilan Jokivarren koulun opettaja Jan Heinänen on ollut erityisen aktiivinen turvallisuuskasvatuksen kehittäjä.

Orimattilan Jokivarren koulun opettaja Jan Heinänen on ollut erityisen aktiivinen turvallisuuskasvatuksen kehittäjä.

Suomen Pelastusalan keskusjärjestö SPEK on myöntänyt orimattilalaiselle Jan Heinäselle SPEK-ansioristin pitkästä ja ansiokkaasta työstä nuorten turvallisuusosaamisen parantamisessa. Orimattilan Jokivarren koulu on osallistunut Heinäsen johdolla vuosittain valtakunnalliseen yläkoululaisten NouHätä-kampanjaan.

Orimattilan Jokivarren koulun opettaja Jan Heinänen on ollut erityisen aktiivinen turvallisuuskasvatuksen kehittäjä. Heinänen on pitänyt opetustoimintansa ohessa 15 vuotta NouHätä-aiheista kerhoa, joka keskittyi turvallisuusaiheiseen opetukseen. Aktiivinen kerhotoiminta sekä korkeatasoinen ja tinkimätön turvallisuusopetus ovat mahdollistaneet myös sen, että Heinäsen johdolla Orimattilan Jokivarren koulun joukkueet ovat menestyneet valtakunnallisessa NouHätä-kilpailussa vuosien varrella poikkeuksellisen hyvin yltäen mestaruuteen useana vuonna.

 NouHätä-kampanja on maan laajuinen yläluokkien pelastustaitokampanja, joka lisää nuorten valmiuksia ennakoida ja estää vaaratilanteita. Kampanjassa nuori oppii taitoja toimia onnettomuustilanteissa oikein. NouHätä-kampanja tavoittaa vuosittain n. 45 000 nuorta ympäri Suomen. Kampanjaan liittyy myös valtakunnallinen kilpailu.

NouHätä-kampanja täytti 25 vuotta, minkä kunniaksi Suomen Pelastusalan keskusjärjestö palkitsee tänä vuonna turvallisuutta edistäneitä henkilöitä eri puolilta Suomea. Jan Heinäsen lisäksi neljä henkilöä palkitaan SPEK-ansioristillä.

”Janin merkki myönnetään erittäin pitkästä ja ansiokkaasta työstä NouHätä-kampanjan eteen”, Risto Vesalainen SPEKistä kertoo.

SPEK luovutti ansioristin Jan Heinäselle pienimuotoisessa tilaisuudessa Orimattilan Jokivarren koululla 16. joulukuuta 2021.

Lähde ja kuva: Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Lue lisää