Järjestöt 26.7.2016

Taivassalon palokunta-SM karsii CTIF-kilpailijat Itävaltaan

CTIF:n yksi toimintamuoto on kansainvälisten kilpailujen järjestäminen.

CTIF:n yksi toimintamuoto on kansainvälisten kilpailujen järjestäminen.

Vapaaehtoispalokunnille tarkoitetut kansalliset CTIF SM–palokuntakilpailut järjestetään lauantaina 6. elokuuta Taivassalossa. Paikalle on tulossa kahdeksan aikuisten ja viisi nuorten joukkuetta, yhteensä noin 150 henkilöä. Kaukaisimmat kilpailijat tulevat Pyhäsalmelta ja Nuijamaalta.

Taivassalon kansalliset CTIF-kilpailut karsivat osallistujat vuonna 2017 järjestettäviin kansainvälisiin kilpailuihin Itävallan Villachiin. Suomesta kilpailuihin lähetetään yli 10 joukkuetta.

Tilaisuudessa on mahdollista seurata sekä Taivassalon aikuisten kilpailujoukkueiden kalustoharjoittelua että palokuntanuorten esterataharjoittelua.

Perinteinen aikuisten palokuntakilpailu koostuu sammutusoperaatiosta ja viestijuoksusta. Palokuntanuorten kilpailu on vastaavasti esterataharjoitus ja viestijuoksu.

Nuorten esterataharjoituksessa on muun muassa vesihauta, aita, tunneli ja juoksupuomi, joiden yli, ali ja läpi joukkueen jäsenten on juostava letkujen kanssa. Lisäksi radalla on sankoruisku- ja kalustolaitetehtävät.
Aikuisjoukkueiden sammutusoperaatiossa joukkue selvittää pumpun ja imuletkut vedenottoa varten, sekä muut letkut ja kaksi suihkuputkea kuvitteellisen tulipalon sammutukseen.

Viestijuoksussa 400 metrin rata on jaettu siten, että kukin joukkueen jäsen suorittaa yhden osan. Riippuen siitä, onko kyseessä nuorten vai aikuisten joukkue, radalla on esimerkiksi kiipeilyseinän ylittäminen, käsisammuttimen kuljettaminen, työjohtoselvityksen teko, juoksupuomin ylittäminen ja tunnelin läpi syöksyminen.

CTIF on maailmanlaajuinen palo- ja pelastusalan järjestö, joka perustettiin Pariisissa vuonna 1900 kannustamaan ja edistämään palomiesten ja palo- ja pelastusalan asiantuntijoiden kansainvälistä yhteistyötä. CTIF:n yksi toimintamuoto on kansainvälisten kilpailujen järjestäminen.

Lisätietoja:

Timo Koski, Taivassalon VPK:n päällikkö ja miesten kilpailujoukkueen johtaja
Puh. 0400 221 832

Jouko Koski, kilpailun johtaja ja
Taivassalon miesten joukkueen vesiparin johtaja
Puh. 044 0120 400

Teksti: Nina Tila

Kuva: CTIF

Lue lisää