Pelastuslaitokset 16.3.2015

Keski-Suomi teki hyvän tuloksen

Keski-Suomen pelastuslaitoksen johtoon haki 12 henkilöä. Uusi pelastusjohtaja valitaan joulukuussa.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen johtoon haki 12 henkilöä. Uusi pelastusjohtaja valitaan joulukuussa.

Keski-Suomen pelastuslaitos teki viime vuonna voittoa lähes 373000 euroa. Hyvä tulos on talouden tehostamisen ansiota.

Projektipäällikkö Pauli Nurminen sanoo henkilöstön paremman resurssisuunnittelu mahdollistaneen hyvä taloudellisen tuloksen vuonna 2014. Sillä oli myönteinen vaikutus myös ensihoidon kustannuksiin, vaikka valmiusrahaa vähennettiin noin 600000 euroa edellisvuoteen verrattuna.

”Olemme perustaneet komentotoimiston, jossa keskitetysti hoidetaan koko työvuorosuunnittelu. Kun työvuorot ja resurssit suunnitellaan huolella etukäteen, vältetään tyhjäkäyntiä ja työt voidaan hoitaa tehokkaasti, jolla on myönteinen vaikutus myös kustannuksiin.”

”Työnantaja on ottanut selkeästi sille kuuluvan roolin työvuorosuunnittelussa”; pelastusjohtaja Simo Tarvainen sanoo.

”Nämä ovat ensi askeleita siihen, että voimme täydellisesti kohdentaa resurssit sen mukaan, milloin töitä on enemmän. Keskusteltavaksi saattaa tulla lähitulevaisuudessa myös työaikakäytäntö ja vuorokautisen työajan muuttaminen toisenlaiseksi”, Tarvainen sanoo.

Huomionarvoista Keski-Suomen pelastuslaitoksen tuloksessa on se, että ylijäämää kertyi, vaikka henkilöstökulut samaan aikaan kasvoivat 4,6 prosenttia. Kasvu johtui työn vaativuuden arvioinneista.

Pelastustoimen maksuosuudet eivät tänä vuonna nouse lainkaan Keski-Suomessa. Vuonna 2016 on korotuspaineita, sillä Keski-Suomessa suunnitellaan Laukaaseen uutta paloasemaa ja Hankasalmen paloaseman peruskorjausta.

Jaa artikkeli

Lue lisää