Pelastuslaitokset 14.6.2024

RKMC – pelastajat liiveissä tien päällä hyvän asian puolesta

Kuvassa vasemmalta Jan Van Verre Belgiasta, Jan Winter Tanskasta, Stefan Isaksson Suomesta ja Sven Coopman Belgiasta. Kuva on otettu Tanskassa vuonna 2022.

Kuvassa vasemmalta Jan Van Verre Belgiasta, Jan Winter Tanskasta, Stefan Isaksson Suomesta ja Sven Coopman Belgiasta. Kuva on otettu Tanskassa vuonna 2022.

Stefan Isaksson työskentelee vs. ylipalomiehenä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella. Hän on yksi kolmesta suomalaisjäsenestä RKMC:ssä, joka on maailmanlaajuinen moottoripyöräkerho pelastusalalla työskenteleville.

RKMC eli Red Knights International Firefighters Motorcycle Club on myös iso hyväntekeväisyysjärjestö. Lahjoituksia menee muun muassa palovammaosastoille, lastenosastoille ja perheille, joissa toinen puoliso on menehtynyt työtehtävissä”, Isaksson kuvailee.

”Toiminta Suomessa on vielä kovin pientä, kun jäseninä ovat lisäkseni vain Kristian Eloluoto samalta laitokselta ja Jari Niutanen Keski-Suomen pelastuslaitokselta. Tapaamme silloin tällöin ja joskus näemme lainvalvojien Blue Knightseja. Osallistumme myös esimerkiksi Motoristit koulukiusaamista vastaan (MKKV) tapahtumiin.”

Isaksson haluaa hälventää moottoripyöräkerhoihin ehkä liittyviä epäluuloja. Ei ole kyse roistojengistä, vaikka virallisen kerhon jäsenenä liivit päällä liikutaankin.

”Lähetin infoa Red Knights -kerhosta muutama vuosi sitten jokaiselle pelastuslaitokselle. Kolme neljästä ei koskaan välittänyt sähköpostia henkilökunnalleen, koska oli kyse moottoripyöräkerhosta. Muualla maailmalla pidetään kunnia-asiana, jos kuulut tähän kerhoon.”

Kuva vuodelta 2019 EuCon-kokouksesta Saksan Wolffenbuttelista.

Isakssonin mukaan RKMC:n täysjäseneksi pääsevät kaikki pelastuslaitoksella työskentelevät tai sieltä eläköityneet henkilöt. Myös vaimot, tyttöystävät ja lapset saavat liittyä, mutta heidän tittelinsä on ”Social member”.

”Olen osallistunut RKMC:n tapahtumiin Euroopassa. Korona vähän sekoitti myös toimintaa muutaman vuoden. Nyt menen elokuussa Leipzigiin RKMC International -kokoukseen. Se on vuoden isoin RKMC-kokous koko vuotena, sinne jäseniä tulee ympäri maailmaa”, Isaksson kuvailee.

”Me Suomen jäsenet olemme mukana yleisjäseninä ”Members at large” -statuksella. Omaan Suomen osastoon vaaditaan vähintään seitsemän jäsentä. Minuun voi olla yhteydessä sähköpostilla stefan.isaksson@varha.fi, jos joku halua liittyä kerhoon tai esittää kysymyksiä.

Teksti: Kimmo Kaisto
Kuvat: Stefan Isakssonin albumi

Lue lisää