Pelastuslaitokset 17.3.2020

Pelastusjohtajan valinnasta tehdyt oikaisuvaatimukset hylättiin – valitetaan hallinto-oikeuteen

Lapin laajoilla selkosilla pelastuslaitos elää haastavassa toimintaympäristössä.

Lapin laajoilla selkosilla pelastuslaitos elää haastavassa toimintaympäristössä.

Lapin liiton hallitus hylkäsi molemmat pelastusjohtajan valinnasta tehdyt oikaisuvaatimukset. Oikaisuvaatimukset tekivät virkaa hakeneet Jani Brännare ja Vesa-Pekka Tervo. He aikovat valittaa asiassa hallinto-oikeuteen.

Lapin liiton hallituksen mukaan oikaisuvaatimuksissa ei esitetty valintaan liittyen muoto- tai laillisuusvirheitä. Henri Ramberg esitti, että oikaisuvaatimukset hyväksytään, mutta esitystä ei kannatettu. Hän jätti päätöksistä eriävät mielipiteet. Samassa kokouksessa hyväksyttiin myös pelastusjohtajan johtajasopimus. Ramberg esitti johtajasopimuksen palauttamista uuteen valmisteluun Juha Pikkaraisen kannattamana. Äänestyksessä johtajasopimus hyväksyttiin äänin 11-2.

”Pelastusjohtajan valintaprosessi on edennyt normaalina valintaprosessina. Olemme toimineet sekä kuntalain että Lapin liiton hallintosäännön mukaisesti. Hallituksen puheenjohtajana olen tyytyväinen, että useiden hyvien hakijoiden joukosta saamme nyt pätevän ja erinomaisen pelastusjohtajan”, sanoo Lapin liiton hallituksen puheenjohtaja Markus Lohi.
Nykyinen pelastusjohtaja Martti Soudunsaari jää eläkkeelle huhtikuun alussa. Mikäli hallituksen päätöksestä valitetaan hallinto-oikeuteen, virka täytetään virkaa tekevänä (vt.) kunnes päätös saa lainvoiman. Virkaan valittiin tammikuun lopussa Markus Aarto.

Teksti: Esa Aalto
Kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää